Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Αποδέκτης του ισλαμισμού η Ε.Ε με όχημα την Τουρκία και οδηγό τον Ερντογάν



Ερντογάν: Παραλήρημα νεοθωμανικού επεκτατισμού και εθνικιστικές κορώνες

Παραλήρημα νεοθωμανισμού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χωρίς το καφτάνι του Σουλτάνου αλλα και χωρίς περιστροφές εκφώνησε ένα προεκλογικό μανιφέστο επεκτατισμού, γράφοντας τους τίτλους τέλους στον ελληνοτουρκικό μήνα του μέλιτος,

"Από την Αδριανούπολη απευθύνομαι σε όλη τη Θράκη, σε όλο το Αιγαίο και σε όλη την Τουρκία και λέω: Αυτή η χώρα αποτελεί κοινή πατρίδα όλων και των 82 εκατομμυρίων πολιτών ανεξάρτητα από χρώμα, πλούτη ή διαφορετικότητα." είπε ο "Σουλτάνος".

Με τα φρένα σπασμένα, ο Ερντογάν αποκάλυψε και το ανατολίτικο παζάρι που επιχείρησε να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα,στη συνάντηση που είχε μαζί του στις αρχές του μήνα.  "Το ίδιο είπα και στον κ. Τσίπρα τις προάλλες που συναντηθήκαμε. Του είπα ‘κοίτα, από εμάς ζητάτε πράγματα, θέλετε τη Θεολογική Σχολή κι εγώ σας λέω ελάτε να ανοίξουμε μαζί το τζαμί Φετιγιέ’. ‘Το ανοίγουμε το τζαμί’ είπαν, αλλά εγώ του λέω τότε ‘μιναρέ γιατί δεν έχει;’. Εκκλησία χωρίς καμπαναριό γίνεται;" ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και υποδείξεις για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης υπερασπιζόμενος….. την ελεύθερια της σκέψης:  "Στη Δυτική Θράκη δεν ανέχεστε ούτε το όνομα ‘Τούρκος’. Ούτε καν τη λέξη ‘Τούρκος’, ‘Τούρκος’! Eμείς όμως δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Όπου θέλεις χρησιμοποιείς το όνομα ‘Ρωμιός’. Γιατί εμείς υποστηρίζουμε την ελευθερίας της σκέψης. Δεν έχουμε πρόβλημα τέτοιο. Και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της σκέψης, της θρησκευτικής πίστης και της παιδείας." ήταν εμπρηστική τοποθέτησή του.

Αποδεικνύοντας ότι δεν αλλάζει τη γνώση, ο λύκος Ερντογάν λίγες ώρες μετά τις εθνικιστικές κορώνες για το Αιγαίο, ο Σουλτάνος απείλησε ευθέως ότι η διαβόητη ΜΙΤ θα κάνει επιχειρήσεις εκκαθάρισης σε ελληνικό έδαφος για να αρπάξει τους 8 τουρκους αξιωματικούς.