Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ωμότητα Τσαβούσογλου : Ηρωές μας έδωσαν το αίμα τους για την Κύπρο

 
Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ γύρω από την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Και η πρόκλησή του δεν σταμάτησε εκεί αφού, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση βετεράνων του πολέμου, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «την υπόθεση της Κύπρου την υπερασπιζόμαστε με τον καλό τρόπο. Γιατί για την Κύπρο ήρωές μας έχουν δώσει το αίμα τους, έχουν τραυματιστεί άνθρωποί μας. Και σήμερα αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ‘τουρκοκυπριακού λαού’. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ γύρω από την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο».
Αναφερόμενος, ωστόσο, στην ευρωαραβική σύνοδο που διεξάγεται στην Αίγυπτο, κατηγόρησε την ΕΕ για τις σχέσεις της με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι:
«Από τη μια λέει συνέχεια ‘αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία, θα κάνουμε και τούτο και το άλλο’ και μας μιλάει απειλητικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από αυτούς τους προδότες, αλλά από την άλλη όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν να στηρίξουν τον Σίσι και να βγάλουν μαζί του φωτογραφία παρόλο που εκτέλεσε 9 νέους ανθρώπους. Αυτό λέγεται δύο μέτρα και δύο σταθμά και διπλοπροσωπία».
Πηγή: Πολίτης