Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Απειλές κατά προσφύγων από Άραβες εξτρεμιστές στην Κόρινθο: "Θα σας σφάξουμε για κάθε αδελφό μας που σκοτώνετε"

 
Πολύ σοβαρό ζήτημα έχει δημιουργηθεί σε ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων που φιλοξενεί πρόσφυγες.
Εννιά Αραβες απειλούν τους Κούρδους με σφαγή κάνοντας παράλληλα μπούλινγκ σε γυναίκες και παιδιά του καμπ. Ενήμερο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ΕΛΑΣ και η... Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 
Σε συνθήκες ακραίας πόλωσης-προσώρας μόνο σε λεκτικό επίπεδο-συνυπάρχουν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα Αραβες και Κούρδοι πρόσφυγες σε ξενοδοχείο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
 
  Περίπου στις 20 του προηγούμενου μήνα οι Κούρδοι ενημέρωσαν τους ομοεθνείς τους στη Αθήνα ότι δέχονται στοχευμένες και συστηματικές απειλές από συγκεκριμένα άτομα (Σύρους που δηλώνουν τζιχαντιστές).
Μάλιστα οι Κούρδοι ανέφεραν ότι οι 3 από τους Αράβες που τους έχουν στοχοποιήσει είχαν μαχαιρώσει άλλους Κούρδους πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής στη Μυτιλήνη!
Οι απειλές είναι πολύ σοβαρές και όπως είναι λογικό έχουν τρομοκρατήσει τον Κουρδικό πληθυσμό του ξενοδοχείου. Η εξστρεμιστική ομάδα των Αράβων, που αριθμεί συνολικά 9 άτομα, απειλεί ότι "για κάθε έναν αδελφό μας που σκοτώνετε εσείς στη Συρία, εμείς θα σφάζουμε έναν από εσάς. Τα αδέλφια μας πίσω στην πατρίδα είναι άγγελοι του Αλλάχ και δεν μπορείτε να τους πειράξετε".
Το μπούλιγκ επεκτείνεται ακόμα και στις γυναίκες τις οποίες η εξτρεμιστική ομάδα τις καλεί να φορούν μαντίλα αλλά οι ίδιες αρνούνται. Ακόμα και τα παιδιά τους ενόχλησαν επειδή πετούσαν ψίχουλα ψωμιού στο πάτωμα.
Για τη ζοφερή αυτή κατάσταση οι Κούρδοι της Αθήνας ενημέρωσαν άμεσα και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης αλλά και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με τη σειρά του το Υπουργείο έκανε επίσημη αναφορά στην ΕΛΑΣ και περιμένει από την ελληνική αστυνομία να λάβει δράση.
Στους αστυνομικούς επίσης διαβιβάστηκε αρμοδίως και κατάλογος με τα ονόματα των 9 εξτρεμιστών που δημιουργούν το πρόβλημα και θέλουν να τρομοκρατούν τους υπόλοιπους, κυρίως τους Κούρδους.
Στόχος του Υπουργείου είναι οι 9 να απομακρυνθούν και να διασκορπιστούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα έτσι ώστε να μην νιώθουν ισχυροί και να πάψουν να δημιουργούν προβλήματα. Είχε άλλωστε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο και σε άλλο ξενοδοχείο στη Λακωνία και αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ; Σχεδόν τίποτα, σύμφωνες με κάποιες πηγές. Ουσιαστικά δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση. Με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των ανθρώπων στην Κόρινθο.
Υπάρχουν όμως παράλληλα και άλλες πηγές που υποστηρίζουν ότι η ΕΛΑΣ έχει βούληση να δράσει αλλά δεν έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μύλος, κοντολογίς. Και μπαλάκι ευθυνών για ακόμη μία φορά.
Για το ζήτημα πάντως, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, έχει λάβει γνώση ακόμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αποτέλεσμα πάντως δεν υπάρχει. Και αυτό είναι το σημαντικό.
Επιμύθιο: Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η συνύπαρξη προσφύγων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες είναι συχνά προβληματική. Παρόλα αυτά παρατηρείται οι υπεύθυνοι επιμένουν στη συγκεκριμένη πρακτική. Γιατί, άραγε;