Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Γυναίκα με μαντίλα σε διαφημιστική πινακίδα προκαλεί την οργή των Σουηδών (Φωτογραφία

 
 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση μια πόλης στη Σουηδία, να τοποθετήσει στην είσοδο της μια πινακίδα με μια γυναίκα που καλωσορίζει τους ταξιδιώτες και φοράει μαντίλα.
Το Γκέφλε στη Σουηδία, τοποθέτησε μια πινακίδα που καλωσορίζει όποιον εισέρχεται στην πόλη και απεικονίζει μια μουσουλμάνα γυναίκα με μαντίλα.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της περιοχής, που επικαλείται το τοπικό μέσο Nyheter Idag, η γυναίκα συμβολίζει τη μεγάλη διαφορετικότητα στον πληθυσμό της περιοχής, καθώς περίπου 120 γλώσσες μιλούνται εκεί.
Ωστόσο, αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από πολιτικούς όσο και από τους πολίτες, αλλά και από άλλους μετανάστες που νιώθουν ότι δεν εκπροσωπούνται.
Βουλευτής και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Γκέφλε, επέκρινε την επιλογή αυτή λέγοντας πως η μαντίλα συμβολίζει για τις γυναίκες την καταπίεση και την έλλειψη ελευθερίας.
Ένας συμπολίτης του και μέλος των Δημοκρατικών σημείωσε πως βλέπει την πινακίδα ένδειξη εμμονής στο πολιτικό Ισλάμ.
Η Σοχέιλα Φορς, μέλος των Χριστιανοδημοκρατικών μετέφερε τα λόγια μιας μουσουλμάνας από την περιοχή που έχει απαρνηθεί τη μαντίλα.
«Μια γυναίκα από το Γκέφλε μου έγραψε, είμαι μουσουλμάνα, αλλά δεν φοράω μαντίλα, η αδελφή μου στο Ιράν είναι στη φυλακή γιατί την έβγαλε.Εδώ ο δήμος διαφημίζεται με τη χιτζάμπ. Γιατί δεν μας βλέπουν ως φυσιολογικούς; Δεν καταλαβαίνουν ότι η αφίσα αναγνωρίζει και αποδέχεται το μίσος και το διωγμό προς εμάς» έγραψε στο Facebook.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Samhällsnytt ανέφερε ότι το «κορίτσι της αφίσας» του Γκέφλε, η 32χρονη Σούζαν Χίντι, είχε διασυνδέσεις με το τζαμί της περιοχής που είχε συνδεθεί στο παρελθόν ως οχυρό του ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Σύμφωνα με την κοινότητα, ο πνευματικός ηγέτης της Σουζάν, Ιμάμης Αμπού Ραάντ, έχει επαινέσει το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα για τους τρομοκράτες.
Μετά την αποκάλυψη, πολλοί Σουηδοί εξέφρασαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την αγανάκτηση τους, ζητώντας από το Δήμο να ζητήσει συγγνώμη.
https://sputniknews.gr/kosmos/201902252383680-mantila-soyidia-gkefle-pinakida-sxolia/