Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Τουλάχιστον 85 τρομοκράτες του ISIS πηγαίνουν στην Τουρκία με τις οικογένειές τους

 
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) που έχει έδρα το Λονδίνο, ανέφερε τη Δευτέρα, ότι τουλάχιστον 85 μαχητές από το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε
 – ISIL έχουν  μεταφερθεί από τη Συρία στην Τουρκία με τις οικογένειές τους, όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken.
Σύμφωνα με το SOHR,  οι μαχητές πλήρωσαν λαθρέμπορους για να διασχίσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και ταξίδεψαν τόσο στην ελεγχόμενη περιοχή  από τους Τούρκους,  όσο και στην κουρδική περιοχή στη βόρεια Συρία.
Το Παρατηρητήριο ισχυρίστηκε ότι είχαν πληρώσει από 10 έως 50 χιλιάδες δολάρια στους λαθρέμπορους και μετέφεραν τεράστια ποσά σε μετρητά.
 
Οι ειδικοί, εξάλλου αναφέρουν ότι ο αγώνας κατά του ISIL υποχωρεί,  οι ριζοσπάστες μαχητές αρχίζουν να επιστρέφουν στις πατρίδες τους ή τουλάχιστον να μετακινούνται σε άλλα μέρη όπως η Τουρκία.
Αρκετές διεθνείς εκθέσεις, έχουν προβλέψει ότι η Τουρκία θα γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους μαχητές του ISIL μετά τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
 
turkishminute.com