Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

O Assad επισκέφθηκε το Ιράν και συναντήθηκε με τον Ayatollah Ali Khamenei στη Τεχεράνη.Ayatollah Ali Khamenei:« οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους απέτυχαν στη Συρία και είναι σε θυμό. » ΦΩΤΟ

 
O πρόεδρος της Συρίας Bachar al-Assad για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου επισκέφθηκε το Ιράν και συναντήθηκε στη Τεχεράνη με τον  Sayed Ayatollah Ali Khamenei , ανώτατο αρχηγό της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν..
Ο Πρόεδρος al-Assad σ΄εγκάρδια ατμόσφαιρα συνεχάρη τον Sayed Khamenei και τον φίλο ιρανικό λαό για την 40η επέτειο της νίκης της ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης. Κατά τη συνάντησή τους οι 2 πλευρές συζήτησαν τις αδερφικές σχέσεις των δυο λαών,κρατών και επιβεβαίωσαν ότι αυτές οι σχέσεις ήταν μια σημαντική παράμετρος  στην αποφασιστικότητα της Συρίας και του Ιράν έναντι στα σχέδια των αντίπαλων χωρών που εργάζονται για να αποδυναμώσουν κι αποσταθεροποιήσουν τις χώρες τους και να επεκτείνουν το χάος σε ολόκληρη την περιοχή.sana 25.2.19
Στη συνάντησή του με τον Άσαντ ο Sayed Ayatollah Ali Khamenei δήλωσε « οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους απέτυχαν στη Συρία και είναι σε θυμό. Προσοχή επομένως στις νέες τους συνωμοσίες! ».
Ο Ayatollah Khamenei είπε: « έχουμε την πεποίθηση ότι το να υποστηρίξουμε τη Συρία είναι ισοδύναμο με το να υποστηρίζουμε την Αντίσταση  και είμαστε περήφανοι που υιοθετήσαμε μια τέτοια προσέγγιση ».
« Xάρη στην Αντίσταση και στην υποστήριξη του λαού της η Συρία νίκησε μια μεγάλη συμμαχία αποτελούμενη από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους κι τοπικούς συμμάχους τους », τόνισε.
Στις επερχόμενες προκλήσεις των ΗΠΑ « ανέφερε τη zone tampon » που οι ΗΠΑ επιχειρούν να θέσουν στη Συρία. « Πρόκειται για ένα π.χ των επικίνδυνων συνομωσιών τους που θα πρέπει να περιθωριοποιηθεί με δύναμη », υπογράμμισε.
« Το αμερικάνικο σχέδιο για να συντηρήσει μια αποτελεσματική παρουσία στα συρο-ιρακινά σύνορα » δομεί ένα άλλο π.χ αμερικάνικων συνομωσιών σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο Ayatollah Seyyed Ali Khamenei διευκρίνισε : «Το Ιράν και η Συρία αντιπροσωπεύουν το στρατηγικό βάθος το ενός του άλλου. Η εξουσία και η ταυτότητα του ρεύματος της Αντίστασης εξαρτώνται από αυτή τη συνεχή στρατηγική σύνδεση και σε αυτό το πλαίσιο, ο εχθρός δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιήσει τα σχέδιά του.» presstv
Ο Άσαντ συνάντησε και τον ομόλογό του Hassan Rohani.
Σύμφωνα με τη Συριακή Προεδρία οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν  να συνεχίσουν τον συντονισμό μεταξύ των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα προς το συμφέρον των δύο φιλικών λαών.Ο Πρόεδρος Συρίας  ευχαρίστησε την ηγεσία και τον λαό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για όλα όσα παρείχαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ ο Πρόεδρος Ρουχάνι υποστήριξε ότι η στάση του ιρανικού λαού στην πλευρά της Συρίας βασίστηκε σε μια θέση αρχών για την προάσπιση της νομιμότητας. Ο Ιρανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Προέδρου Άσαντ ότι  ο θρίαμβος της Συρίας  είναι ένας θρίαμβος για ολόκληρη την ισλαμική Ummah (κοινότητα), σημειώνοντας ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να παρέχει ό,τι μπορεί στον συριακό λαό για να ολοκληρώσει την εξάλειψη της τρομοκρατίας και να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση.



dimpenews.com