Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Όταν το Πατριαρχείο Μόσχας προειδοποιούσε για την αθεϊστική ατζέντα του Α.Τσίπρα ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων»

 
Φωτιά και λάβρα κατά του Τσίπρα η Μόσχα: «Είναι άθεος κι εγκλ
ηματεί ενώπιον Θεού κι ανθρώπων» (ΒΙΝΤΕΟ)
Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών, εξαπέλυσε το Πατριαρχείο Mόσχας,
μέσω του εκπροσώπου του Πατριάρχη Κύριλλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος στην ρωσική κρατική τηλεόραση στο κανάλι Россия 24.
Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ο πρωθυπουργός ως «άτομο με αθεϊστική ατζέντα»  και το νομοσχέδιο «φυλομετάβασης» ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων».
Για όποιον γνωρίζει την σχέση Κρεμλίνου-Πατριαρχείου, όταν μιλά ο Ιλαρίωνας είναι σα να μιλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, δηλαδή ο ίδιος ο Β.Πούτιν.
Το άβατο του Πατριαρχείου, άλλωστε, φυλάσσεται από την προεδρική φρουρά, αν αυτό λέει κάτι για τις σχέσεις Κρεμλίνου-Παριαρχείου.
Κατ’αυτό τον τρόπο ξεκινά μια ιδιότυπη πολεμική από την Μόσχα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ, με πρώτο κτύπημα στο «μαλακό υπογάστριο» της κυβέρνησης, δηλαδή τις σχέσεις με την Ορθοδοξία, την θρησκεία γενικότερα και ειδικότερα με την χριστιανική ηθική.
Kαι ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Β.Πούτιν δεν έχει με το μέρος του το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην σύγκρουσή του με τον Α.Τσίπρα; Το 71,5% των Ελλήνων πολιτών τάσσεται με σφοδρότητα κατά της αλλαγής φύλου στα 15 έτη και το 56% αρνείται αυτό το «δικαίωμα» ακόμα και σε 17χρονα!
Και ο Β.Πούτιν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του 65% του ελληνικού λαού σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αναδεικνυόμενος ο λαοφιλέστερος ξένος ηγέτης, έναντι ενός ισχνού 22% που θεωρούν τον Α.Τσίπρα κατάλληλο για πρωθυπουργό.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Β.Πούτιν έχει μεριμνήσει στην Ρωσία να εγκριθεί νομοσχέδιο που να απαγορεύει τον προπαγανδισμό και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στους ανήλικους.
Φυσικά πίσω από την στάση του Β.Πούτιν, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για την παρέμβαση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, δεν βρίσκονται μόνο θέματα θρησκευτικού ή κοινωνικού χαρακτήρα: Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ως αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον η χώρα η πιο «αμερικανική» από το σύνολο των χωρών του ΝΑΤΟ, ακόμα και από τις βαλτικά κρατίδια ή την Πολωνία που θεωρούν την Ρωσία ως το «νο 1″ εχθρό τους.
Η εποχή που ο Π.Καμμένος πήγαινε στην Μόσχα και γινόταν δεκτός από τον Πατριάρχη Κύριλλο, φαίνεται πώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς στη Ρωσία θεωρείται «αρχιτέκτονας της στροφής της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον».
Ειδικά για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, τόσο το Κρεμλίνο όσο και το Πατριαρχείο έχουν κυριολεκτικά οργιστεί και αυτό είναι σπάνιο για όσους ξέρουν τον, «κρύο σαν ατσάλι», χαρακτήρα του Β.Πούτιν.
Ορισμένες από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Παριαρχείου: «Ο νέος νόμος που επιτρέπει την δυνατότητα να δηλώνει κάποιος αλλαγή φύλλου στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (στις 10 Οκτωβρίου), αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα ενώπιον του Θεού και του λαού και έχει πολλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίρες από τους πιστούς», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
«Πιστεύω ότι η Ελληνική Εκκλησία θα εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη και την διαμαρτυρία της, όπως συμβαίνει τώρα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκτός του πλαισίου της κυβέρνησης, υπό το πρίσμα της μη υιοθέτησης αυτού του νόμου», συνεχίζει ο Ρώσος Μητροπολίτης εκπρόσωπος του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών.
Ειδικά την φράση ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκτός του πλαισίου της κυβέρνησης» είναι μία φράση που καλά θα κάνουν να την πάρουν στα σοβαρά στην ελληνική κυβέρνηση.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι «Πολλοί ιεράρχες καθώς και ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εναντίον αυτού του νομοσχεδίου. Κληρικοί από την επισκοπή Καλαβρύτων χτυπούν τις καμπάνες εκκλησιών τους για διαμαρτυρία κάθε μέρα το μεσημέρι από την περασμένη εβδομάδα. Μιλάμε ότι το νομοσχέδιο αφορά νεαρά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 ετών στα οποία μπορεί να αλλάξει εντελώς το μυαλό τους», τόνισε ο Ιλαρίωνας.
Κατά τη γνώμη του Ρώσου Ιεράρχη, «Οι ενέργειες του τωρινού πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Ελλάδα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών συνταράσσοντας τα θεμέλια της θρησκευτικής παράδοσης με την οποία οι Έλληνες έχουν γαλουχηθεί για τόσους πολλούς αιώνες.
Ο κ Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι πρωθυπουργός ενός ορθόδοξου κράτους, δεν κρύβει τις αθεϊστικές πεποιθήσεις του δείχνοντας συνεχώς ότι η θρησκεία δεν σημαίνει τίποτα γι ‘αυτόν»,κατέληξε ο Ρώσος Μητροπολίτης.
Στην ουσία η Μόσχα κηρύσσει «θρησκευτικό πόλεμο» στον Α.Τσίπρα. Τα επόμενα επεισόδια θα είναι πολύ ενδιαφέροντα…
Οταν η Μόσχα «γυρνάει» σελίδα, το τέλος της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μακριά, από την εποχή ακόμα που ο υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενωσης, Α.Γκρομίκο ματαίωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1989 «δείχνοντας» ότι η κυβέρνηση του Α.Παπανδρέου δεν είχε ακόμα πολύ ζωή…