Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αποστολάκης δέχτηκε τον Ρώσο πρέσβυ- ‘Ωρα να βρούμε λύσεις για τα ρωσικά μας όπλα;

 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρέσβυ της Ρωσίας, Andrey Maslov.

“Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πρέσβυ, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος”, αναφέρει η τυπική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ. Οι ελληνορωσικές σχέσεις σε αμυντικό επίπεδο βέβαια έχουν πολλά “ενδιαφέροντα θέματα”, τα οποία επηρεάστηκαν και αυτά από την κρίση που πέρασαν οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας το περασμένο καλοκαίρι.
Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά για την άμυνα της ρωσικά οπλικά συστήματα. Ευτυχώς που αγοράστηκαν, αλλά δυστυχώς η συντήρησή τους ήταν πάντα προβληματική, όχι πάντα με ευθύνη των Ρώσων. Στις περρισσότερες περιπτώσεις τα προβλήματα ήταν δικά μας. “Εκ των έσω” μπήκαν πολλές “τρικοπλοδιές”. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια διαθέτουμε S-300 μια εκπαιδευτική βολή έχουμε κάνει όλη κι όλη!
Θεωρείται δεδομένο ότι ο Αποστολάκης θα επισκεφθεί τη Μόσχα και θα συζητήσει αυτά τα θέματα. Για να ΄χουμε αποτέλεσμα βέβαια θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα εμείς να αποφασίσουμε αν πραγματικά θέλουμε να είναι επιχειρησιακά εκμεταλλεύσιμα στο 100% τα ρωσικά συστήματα που διαθέτουμε. Αν το αποφασίσουμε, λύση θα βρούμε.
https://www.militaire.gr/