Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Πανικός στα Σκόπια για 64 αγνοούμενους πολίτες- η κυβέρνηση αρνείται εμπόριο οργάνων

 
 
Δεν υπάρχει καμία διακίνηση οργάνων διαβεβαιώνει η αστυνομία, ενώ αναζητούνται ακόμη οι αγνοούμενοι.
«Δεν υπάρχει εμπορία οργάνων στη χώρα και δεν υπάρχει χώρος για πανικός», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι στις εικασίες για τους αγνοούμενους.
" Ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να αγνοούνται, μερικοί βρέθηκαν νεκροί, στα κοινωνικά δίκτυα, οι πολίτες συνεχίζουν να διαδίδουν φήμες και προσπαθούν να παίξουν το ρόλο των επιθεωρητών".

Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και το τηλέφωνο της αστυνομίας χτυπά για ύποπτα αυτοκίνητα και υπόπτους που παραμονεύουν στους δρόμους των Σκοπίων. Το κοινό έχει πανικοβληθεί και τα θεσμικά όργανα δεν δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες, σημειώνει το δημοσίευμα.
«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες για υπεύθυνη στάση και υπεύθυνη προσέγγιση. Είναι εύκολο να καθίσετε μπροστά από ένα υπολογιστή και να γράψετε κάτι σε κοινωνικά δίκτυα που θα ενοχλήσουν περισσότερο τους πολίτες. Χθες διάβασα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις υποτιθέμενες εξαφανίσεις και ότι μετά  βρέθηκαν άτομα με έλλειψη οργάνων και ούτω καθεξής. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Σε όλες τις περιπτώσεις των αγνοουμένων που βρέθηκαν νεκροί- πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σώμα τους και διέψευσαν τα δημοσιεύματα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών
Το υπουργείο Εσωτερικών διατηρεί αρχεία. Έχει υπολογίσει ότι εκείνοι που έχουν εξαφανισθεί και δεν έχουν βρεθεί ακόμη είναι συνολικά 64 άτομα και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
 
Ο τελευταίος είναι ο Αμντούλ Αλίμπεν. Έφυγε στις 1 Φεβρουαρίου από το σπίτι του  με ένα καλάθι αγορών. Τα ίχνη του χάθηκαν από τότε. Τις τελευταίες ημέρες  μια γυναίκα από το Δράτσεβο εξαφανίστηκε, η σορός της βρέθηκε αργότερα στα νερά του Βαρδάρη. Χθες εξαφανίσθηκε ο  Γκόραν Ατανασόφσκι, δεν βρέθηκε ακόμη. Τον Δεκέμβριο χάθηκε η Πινέτα Σεκόντο, εδώ και 70 ημέρες η μητέρα της ικετεύει για την ανεύρεσή της.
Στο Facebook και στο Twitter εκφράζονται οι ανησυχίες των πολιτών που γράφουν ζητώντας από την αστυνομία να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους και να βρει τους αγνοούμενους. Διαδίδονται θεωρίες για αφαίρεση οργάνων και για παράνομο εμπόριο οργάνων. 
Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι αυτοί που γράφουν για παράνομο εμπόριο οργάνων θα ελεγχθούν, γράφει στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό κανάλι Τέλμα.

ТЕЛМА