Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η αρχή του τέλους για την εξόντωση της Ορθόδοξης Ουκρανίας

 
Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος της Ουκρανίας θα λειτουργήσει στην Αγία Σοφία Κιέβου
Για πρώτη φορά μετά τον 17ο αιώνα Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος, θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου.
Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ (Σεβτσούκ), μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.
Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος φανερά ενθουσιασμένος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας, έδωσε άδεια να τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία.
"Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την μεγάλη μου χαρά. Το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε δεκτό το αίτημά μας, να λειτουργήσουμε στον Ναό της Αγίας Σοφίας στις 7 Απριλίου, κατά την εορτή του Ευαγγελισμού" - δήλωσε ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος.
Επίσης ο κ. Σβιατοσλάβ πρόσθεσε: "Ως εκ τούτου, σας προσκαλώ θερμά όλους να συμμετάσχετε σε αυτό το ιστορικό γεγονός ... Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν, ώστε όλοι να συμμετάσχετε στην Θεία Λειτουργία."
Ακόμη να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος, ενθρόνιστηκε πριν από λίγες ημέρες στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου