Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η Μόσχα αποκάλυψε εργοστάσιο των ΗΠΑ που έφτιαχνε πυραύλους που παραβίαζαν τη Συνθήκη INF

 
Η Μόσχα αποκάλυψε φωτογραφία εργοστασίου όπου κατασκευάζονταν πύραυλοι που παραβιάζουν τη Συνθήκη INF, δύο χρόνια πριν η Ουάσινγκτον κατηγορήσει το Κρεμλίνο για παραβίαση της Συνθήκης.
Μετά την κίνηση των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην αναστολή των υποχρεώσεών τους βάσει της Συνθήκης INF, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε φωτογραφία που αποδεικνύει πως η Ουάσιγκτον ξεκίνησε την προετοιμασία για την παραγωγή πυραύλων μεσαίας και μικρής εμβέλειας απαγορευμένων από τη συμφωνία INF, δύο χρόνια πριν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι παραβίασε τη συμφωνία.
Ο ρωσικός στρατός δημοσιοποίησε δορυφορικές εικόνες του εργοστασίου της εταιρείας Raytheon, όπου οι προετοιμασίες για την παραγωγή πυραύλων απαγορευμένων βάσει της Συνθήκης INF συνεχίζονταν κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η φωτογραφία, που χρονολογείται από τις 3 Δεκεμβρίου 2018, δείχνει ότι το εργοστάσιο έχει μήκος 4150 × 2300 μέτρα. Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, το συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις μονάδες παραγωγής που λειτουργούν και μία υπό κατασκευή, καθώς και μια περιοχή δοκιμών, ηλεκτρικό σταθμό και ημι-υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης.
Το εργοστάσιο της Raytheon
© Φωτογραφία : Russian Ministry of Defence
Το εργοστάσιο της Raytheon

 https://sputniknews.gr/kosmos/201902022118117-mosxa-apokalupse-ergostasio-hpa-eftiaxne-puraulous-sunthiki/