Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Το Facebook μπλόκαρε φωτογραφία του Μακρόν για γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο

 
Οι χρήστες που θέλησαν να κοινοποιήσουν την πολυσυζητημένη φωτογραφία του γάλλου προέδρου με τους δύο άνδρες στο Σαν Μαρτίν έλαβαν ειδοποίηση από του Facebook ότι η εικόνα παραβιάζει τους κανόνες περί «γυμνού περιεχομένου και σεξουαλικών πράξεων».
Για παραβίαση των κανόνων του Facebook περί «γυμνού περιεχομένου και σεξουαλικών πράξεων», μπλοκαρίστηκε η πολυσυζητημένη φωτογραφία του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με δύο άνδρες στο Σαν Μαρτίν.
 
 
Ο Μακρόν είχε φωτογραφηθεί με τους δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σαν Μαρτίν, με τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο ένας από τους δύο άνδρες φέρεται να εμπλέκεται σε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Άγιο Μαρτίνο
© AFP 2018 / Eliot Blondet/Pool
Ωστόσο, οι γάλλοι χρήστες του διαδικτύου που επιχειρούν να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία  εμποδίζονται από το Facebook.

Σύμφωνα με έναν χρήστη που ανάρτησε στο Twitter την εμπειρία του, το Facebook, μπλόκαρε τη φωτογραφία του για λόγους γυμνού περιεχομένου.
Ένας άλλος χρήστης του Twitter ανάρτησε φωτογραφία όπου φαίνεται η προειδοποίηση του Facebook ότι η φωτογραφία έχει σεξουαλικό περιεχόμενο και δε μπορεί να δημοσιευτεί.
​Ο Μακρόν είχε επισκεφτεί το νησί της Καραϊβικής στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο η φωτογραφία του με τους δύο άνδρες έγινε viral, και ονομάστηκε περιπαικτικά «υπόθεση μεσαίου δαχτύλου», καθώς ο ένας από τους δύο άνδρες ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο ποζάροντας για τη φωτογραφία.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό λογοκρισίας συμφέρει τον γάλλο πρόεδρο, είναι πιθανό να οφείλεται στον αλγόριθμο του Facebook.
Σε μια παρόμοια υπόθεση, το Facebook εμπόδισε αυτόματα την κοινοποίηση της φωτογραφίας ενός πεινασμένου κοριτσιού από την Υεμένη λόγω «παιδικού γυμνού περιεχομένου».
Η εταιρεία στη συνέχεια απολογήθηκε και αναγνώρισε ότι η φωτογραφία που συνόδευε άρθρο των New York Times ήταν «σημαντική εικόνα παγκόσμιας σημασίας».
 
https://sputniknews.gr/kosmos/201811291500669-facebook-makron-gymno-sexoualiko-periexomeno-fotografia-block/