Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

«Η κατάρρευση του Ισλαμικού Σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

«Μουσουλμανική Αδελφότητα» υποστηρίχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.«Έχουμε εμπρός μας- την προοπτική ενός πανάρχαιου ονείρου: το όνειρο ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου. Βλέπουμε αυτό το γιγάντιο όνειρο, το κοινό μας όνειρο: τα Ηνωμένα Αραβικά Κράτη. Και το κράτος «Ηνωμένα Αραβικά Κράτη» θα  γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του Αλλάχ.
Η πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, η πρωτεύουσα-δηλαδή- των Ηνωμένων Αραβικών Κρατών, δεν θα είναι το Κάιρο, ούτε η Μέκκα ή η Μεδίνα. Πρωτεύουσα θα είναι η Ιερουσαλήμ και το σύνθημά μας είναι: 
Στην Ιερουσαλήμ είναι τα εκατομμύρια των Μαρτύρων».
Ο Mordechai Kedar, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan- πρώην αξιωματικός της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και ερευνητής  της αραβικής φιλολογίας, δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο στην εφημερίδα Maraah.
O Kedar υποστηρίζει ότι η προσπάθεια για ανάκτηση του ελέγχου στη Μέση Ανατολή από το παγκόσμιο ισλαμικό κίνημα «Μουσουλμανική Αδελφότητα» υποστηρίχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Περιληπτικά η πηγή προβαίνει σε σχετική μετάφραση του άρθρου:
«Το πρόγραμμα για την καθιέρωση του ελέγχου της περιοχής έχει δηλωθεί δημόσια την 1η Μαΐου του 2012, από τον Σεϊχ αλ Χιγιάζι Σαφβαντόμ,  ιδεολόγο της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μοχάμεντ Μόρσι, στην Αίγυπτο.
Ο Σεΐχ δήλωσε ξεκάθαρα ότι η πρωτεύουσα του Αραβικού Χαλιφάτου θα είναι η Ιερουσαλήμ και το νέο αραβικό κράτος θα φέρει την ονομασία «Αλβελαγιάτ Αλαραβίγια Αλμουτάχντα- αραβική ονομασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες- Alvelayyat Almutahda. Η εξήγηση αυτής της επιλογής βασίζεται σε υπαινιγμό για τη μελλοντική ισχύ ενός τέτοιου κράτους ή ότι κάποιος στις Ηνωμένες Πολιτείες πρότεινε την ιδέα της ίδρυσης μια ισοδύναμης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αραβικής Δύναμης.

Οι δηλώσεις του Σεϊχ αλ Χιγιάζι Σαφβαντόμ, θα μπορούσαν να υποτεθούν ότι ήταν μια επιθυμία του για να ζεστάνει τον προεκλογικό ενθουσιασμό των ψηφοφόρων και αυτό είναι ένα  πραγματικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.
Η φιλελεύθερη αραβική εφημερίδα Elaph δημοσίευσε στις 12 Ιουλίου το πρόγραμμα  της ιορδανικής «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», η οποία ασχολείται με τη δημιουργία των «Ηνωμένων Αραβικών Κρατών».
 
Το πρόγραμμα βασίζεται στην υπόθεση ότι η «Αδελφότητα» έχει δημιουργήσει σταδιακά τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Από το 2002 κυριαρχεί στην Τουρκία, από το 2006 η κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανεξάρτητου κράτους, από τα μέσα του 2011 στην Τυνησία το ηγετικό κόμμα Ennahda,  μέρος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από τον Ιούνιο του 2012 κυβέρνησε την Αίγυπτο ο Μοχάμεντ Μόρσι με την υποστήριξη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που είναι επίσης κύρια δύναμη στη Λιβύη, στο Μαρόκο και το Κουβέιτ και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο θα κυριαρχήσουν και στη Συρία.
 
Έτσι, όλα τα καθεστώτα έχουν καταρρεύσει και έδωσαν  τη θέση τους στη «Μουσουλμανική Αδελφότητα».
 
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε την ιδέα της κατάληψης της εξουσίας από τους «Μουσουλμάνους Αδελφούς» από την εποχή του George W.Bush.  Με τον ερχομό στην εξουσία του κράτους του Μπαράκ Ομπάμα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισε να εξετάζει τη δημιουργία της εξουσίας της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» στην περιοχή, σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, σε εθνικό επίπεδο.
 
Πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια συγκεκριμένη λογική.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αναζητείται ένα «μέτριο» πολιτικό Ισλάμ που να βρίσκεται σε αντίθεση με την Αλ Κάιντα, ώστε να μπορεί να συνυπάρχει με την Αμερική.
 
Οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν αποφασίσει ότι η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» είναι η καταλληλότερη για αυτόν τον ρόλο, γιατί, κατά την γνώμη τους, δεν υποκινούν το μίσος κατά της Δύσης γενικότερα και κατά της Αμερικής ειδικότερα.
 
Για να εκτελεστεί αυτό το Ισλαμιστικό Πρόγραμμα, πρώτα από όλα έπρεπε να δελεαστεί το Ισραήλ. Για το λόγο αυτόν, μετά την εκλογή του προέδρου Μόρσι, οι Αμερικανοί οργάνωσαν μια συνάντηση στην Ουάσιγκτον της Κνεσέτ με τους Ισλαμιστές του αιγυπτιακού κοινοβουλίου με την ελπίδα ενός διαλόγου που θα έδινε λύσεις στις νέες προοπτικές.
 
Η ανατροπή των Ισλαμιστών στην Αίγυπτο και οι συγκρούσεις σε άλλες αραβικές χώρες κατά της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» δίνουν την εικόνα της κατάρρευσης των αμερικανικών σχεδίων.
 
--