Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μόσχα (ΦΩΤΟ).

Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού τέλεσε σήμερα 4 Μαρτίου 2012 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, χεροτόνησε σε Επίσκοπο Νεφτεκάμσκ και Μπελεμπί τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μουντιάνου.
Εν συνεχία ο Πατριάρης Κύριλλος προέστη και της λιτανεύσεως των Ιερών εικόνων.
Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες:
 Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, Σαράνσκ και Μορδοβίας Βαρσανούφιος, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Ουφάς και Στερλιταμάκ Νήφων, Ίστρας Αρσένιος, Βερεγιάς Ευγένιος, Σέργκιεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, Καθηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου, πλήθος ιεραρχών και κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας καθώς και αντιπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στη Μόσχα.
Επίσης παρέστησαν ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα Μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος, ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Μ. Σπινέλλης, η Πρέσβης της Σερβικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κα Αι. Κουριάκ, η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κα άντα Φιλίπ-Σλίβνικ, ο Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Βοϊτσεχ Ζαϊοντσκόφσκυ, κληρικοί και λαϊκοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος, νουθέτησε καταλλήλως τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Αμβρόσιο και του παρέσδωσε μια αρχιερατική ράβδο.
Εν συνεχεία προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων.
Ακολούθησε η επίσημη δεξίωση στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού επ΄αφορμής της Κυριακής της Ορθοδοξίαςμ όπου συμμετείχαν ιεράρχες και κληρικοί συλλετουργήσαντες με τον Πατριάρχη Κύριλλο, εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στη Μόσχα, Πρέσβεις ξένων χωρών οι οποίοι παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία.
0-mosxa-orthodoxias1
0-mosxa-orthodoxias2
0-mosxa-orthodoxias3
0-mosxa-orthodoxias4
0-mosxa-orthodoxias5
0-mosxa-orthodoxias7
0-mosxa-orthodoxias8
romfea.gr