Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αμερικανός διπλωμάτης: Οι μεγάλες δυνάμεις γνώριζαν για την εμπορία οργάνων του UCK .

Συνεχίζεται το σίριαλ των αποκαλύψεων για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων του UCK. Αυτή την φορά η παραδοχή του γεγονότος δεν έρχεται από τα χείλη κάποιου ερευνητή της ΕΕ ή την αναφορά κάποιου οργανισμού. Αυτή τη φορά η παραδοχή της γνώσης των γεγονότων που εκτυλίχτηκαν πριν από 10 περίπου χρόνια έρχεται από Gerard Gallucci, πρώην αμερικανό διπλωμάτη και περιφερειακό εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αμερικανού διπλωμάτη οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, γνώριζαν για αυτά που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ντίκ Μάρτι, για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο. Οι μεγάλες δυνάμεις είχαν πληροφορίες από πρώτο χέρι για τη μακρά ιστορία με τον UCK.
 Όπως δήλωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης στην σερβική εφημερίδα Politika «Δεν έχει σημασία τι απέγιναν σήμερα τα ανθρώπινα σώματα, όλοι γνωρίζουν ότι στην υπόθεση αυτή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς εγκληματικότητας και της διαφθοράς.

Οι αξιωματούχοι των μεγάλων δυνάμεων προσπερνούσαν το ζήτημα αυτό για να μην προκαλούν τους Αλβανούς. Κι εμείς συμφωνήσαμε να μην δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα». Και συνεχίζοντας αποδεικνύει για άλλη μία φορά την κυνικότητα των μεγάλων δυνάμεων αναφέροντας ότι η έκθεση δείχνει την ηγεσία του Κοσσόβου αλλά οι Μεγάλες Δυνάμεις και ιδίως οι ΗΠΑ, δεν είχαν κάποιο χειροπιαστό στοιχείο για τον Χασίμ Θάτσι. Συνεπώς, πιθανολογείται, ότι ο Θάτσι θα επιβιώσει ως πρωθυπουργός, με τη λογική να αποφευχθεί αναταραχή στο Κοσσυφοπέδιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr