Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

"Σαν κλέφτης εφοδιάζεται τρόφιμα ο έγκλειστος Πατριάρχης"


Επανερχόμεθα στο ζήτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ. Ο τίτλος του σημειώματός μας δεν ανήκει σ' εμάς. Είναι τίτλος της δημοσιογράφου κας Μαρίας Γιαχνάκη, η οποία μετέβη στα Ιεροσόλυμα, επισκέφθηκε τον έγκλειστο Πατριάρχη, συνομίλησε μαζί Του, έλαβε φωτογραφίες, κατέγραψε σε video συγκλονιστικές σκηνές από την μαρτυρική ζωή του καί τώρα πια μας προσφέρει ατόφια την πραγματικότητα καί απερίτμητη την αλήθεια!
Έπειτα από τό ρεπορτάζ της κας Γιαχνάκη έγιναν φανερά τα εξής:
Ο Πατριάρχης δεν είναι αυτο-έγκλειστος, όπως από πολλούς διαδίδεται. Τον έχουν φυλακίσει παρανόμως στο διαμέρισμά του! Είναι φυλακισμένος εκεί χωρίς κάποια απόφαση εκκλησιαστικού ή πολιτικού Δικαστηρίου.
Οι παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεν φροντίζουν ούτε κάν για τη διατροφή του!
Κάποιοι όρθόδοξοι πιστοί Άραβες Χριστιανοί καί κάποιος ή κάποιοι Μουσουλμάνοι, που τον συμπαθούν, τον φροντίζουν! Του παρέχουν τά αναγκαία μέ ένα σακίδιο, που το κατεβάζει και το ανεβάζει ο μάρτυς Πατριάρχης! Τέτοια σκληρότητα είναι ασύμβατη με την χριστιανική μας ιδιότητα.
Πανεπιστημιακός ιατρός, όταν είδε τήν φωτογραφία μέ τό σακίδιο των εφοδίων, την προσοχή του αιχμαλώτισε μια λεπτομέρεια, δηλ. το χέρι του Μακαριωτάτου! Φαίνεται πόσο εξαντλημένος είναι καί συγκλονίσθηκε!

Το ερώτημα, το οποίο αβίαστα αναδεικνύεται τώρα είναι: Εάν αύυριο ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος ευρεθή νεκρός στο Διαμέρισμά του μέ ποιό πρόσωπο θα αντιμετωπίσουν την Κοινωνία οι εκκλησιαστικοί παράγοντες των Ιεροσολύμων;

Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται καί πρός όλους τούς σεπτούς Πατριάρχες καί Αρχιεπισκόπους της ανά τόν κόσμον 'Ορθοδοξίας, οι οποίοι γνωρίζουν τό πρόβλημα καί ...σιωπούν!

Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται επίσης καί πρός όλους τους αδελφούς μας Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, τούς οποίους η ελαχιστότης μου έχει ήδη ενημερώσει α) με τίς κατά καιρούς αναρτήσεις μας στο Blog και β) μέ το ειδικό δίπτυχο, το οποίο τυπώθηκε με δαπάνη της Ιεράς ημών Μητροπόλεως και διανεμήθηκε προχθές Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ε.έ. πρός όλους μέσα στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεραρχίας μας καί έχει τον συγκλονιστικό τίτλο: "Αφήστε με να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο"!

Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και πρός τό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου απεστάλη σχετική επιστολική διαμαρτυρία μας.
Την αυτή επιστολική διαμαρτυρία μας απευθύναμε, διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επειδή έτσι επιβάλλει το εκκλησιαστικό Πρωτόκολλο, καί πρός όλους τους ανά τον κόσμο εκκλησιαστικούς Ηγέτες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά -δυστυχώς- η επιστολή μας μέχρι σήμερα δεν προωθήθηκε πρός τους παραλήπτες της! Παρανόμως κατακρατείται στις Συνοδικές Υπηρεσίες!

Επανερχόμεθα, λοιπόν, σήμερα στο ζήτημα του εγκλείστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων για να θέσουμε τον κάθε πιστό χριστιανό μπροστά στη συνείδησή του! Εύχομαι να μη λογοδοτήσουμε κάποτε ενώπιον του Κυρίου μας για την ενδεχόμενη αδιαφορία μας.

Τέλος την προσεχή Τρίτη 25η Ιανουαρίου μη χάσετε τήν εκπομπή "Αθέατος κόσμος" του κ. Κωνστ. Χαρδαβέλα. 'Οπως πληροφορηθήκαμε, θα είναι αφιερωμένη στον μάρτυρα Πατριάρχη.

Δείτε, λοιπόν, το συγκλονιστικό video για να αντιληφθείτε πόσο μαρτυρικά βιώνει ένας πρ. Πατριάρχης της Ορθοδοξίας! Τα στοιχεία μας αντλούμε από τό blog "newsbomb".

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, 24 Ιανουαρίου 2011