Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τουρκική φρεγάτα στην ... Κύμη (φωτό) - Προκαλεί η Άγκυρα & μιλάει για "αναχαιτίσεις" μαχητικών της .

Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ανατολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα TCG F-243 "Yildirim", κλάσης MEKO-200T (φωτό), μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε περίπου στην ίδια περιοχή ανατολικά βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα. και στην συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.
Η φρεγάτα έφτασε ανοικτά της παραλίας της Κύμης, κοντά στη νησίδα Πρασούδα (Στη φωτογραφία. Στο βάθος διακρίνονται οι ακτές της Εύβοιας). Το γεγονός ότι τα τουρκικά πολεμικά συνεχώς περιτριγυρίζουν την Σκύρο, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο και βάση των βλημάτων επακτίου αμύνης MM-40 Εξοσέτ, μόνο συμπτωματικό δεν είναι...To σκάφος είναι βαριά οπλισμένο με πολλαπλά αντιπυραυλικά συστήματα, οκτώ βλήματα επιφανείας-επιφανείας, Harpoon κλπ.
Το σκάφος, αυτή τη φορά εντοπίστηκε εγκαίρως και παρακολουθήθηκε από σκάφη του Π.Ν.
Στο ΓΕΕΘΑθεωρούν ότι πρόκειται για κίνηση "αντιποίνων" μετά την "ανακάλυψη" από τους Τούρκους αναχαίτισης τουρκικών μαχητιοκών στην Ικαρία και βορειοδυτικά της Λέσβου την Τρίτη. Ιδού πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ περιγράφει το περιστατικό:
"Greek jets intercept Turkish jets over Aegean
Οn Wednesday that Greek jets intercepted Turkish jets three times over the Aegean Sea.
Greek M-2000 and F-16 jets intercepted Turkish F-16 jets, which were on training flight in the international air space over the Aegean Sea, three times in the the north of Greek island of Ikaria and northwest of Lesbos on Tuesday.
The Greek jets took off from Tanagra, Limnos and N.Ankhialos air bases of Greece".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr