Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Δεν πιστεύω ποτέ στις καλές προθέσεις των Τούρκων»

Στο ζήτημα της Θράκης αναφέρθηκε σήμερα από άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τονίζοντας, ότι γίνεται πόλεμος από Τούρκους που θέλουν να αλλάξουν την πληθυσμιακή σύνθεση στη περιοχή.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην αρχή του κηρύγματος του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι Έλληνες που είναι στην Ελλάδα και οι Έλληνες που είναι στο εξωτερικό όλοι μαζί συναποτελούμε το Έθνος των Ελλήνων, για τους Έλληνες κάποτε όπως είναι διατυπωμένο στο Ευαγγέλιο εχάρηκε ο Χριστός όταν πήγαν και τον βρήκαν. Οι Έλληνες είναι ένα ευλογημένο Έθνος από τον Θεό, γιατί σ΄ αυτή την γη οι μεγάλοι Απόστολοι μίλησαν και ίδρυσαν τις τοπικές εστίες της Εκκλησίας».
«Πολλοί πολεμούν σήμερα τον λόγο του Θεού και εχθρεύονται την Εκκλησία, αντιστρατεύονται στο έργο μας, τους πειράζει ο πονηρός διάβολος και προσπαθούν ότι μπορούν να χαλάσουν. Βέβαια ο λόγος του Χριστού ήταν σαφής «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι…», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Η προσευχή μας να είναι δυνατή
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται δυνατά και με θέρμη στον Θεό, διότι όπως είπε «ζούμε σε μια δύσκολη όπως την αποκαλούν όλοι εποχή, την επικίνδυνη για την Εθνική μας υπόσταση. Για την εθνική μας ελευθερία, για το μέλλον μας.»

«Σας το λέω ειλικρινώς, όταν μιλώ τόσα χρόνια ο νους μας πάει πρώτα απ΄ όλα στα παιδιά μας που έρχονται! Σε εκείνους που είναι κάτω από τα είκοσι χρόνια, μέχρι τα βρέφη που τα φέρνουν οι γονείς και οι ανάδοχοι και τα κοινωνούν. Τι κόσμο θα τους παραδώσουμε;», αναρωτήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άνθιμος.

Γιατί μιλάτε για τα εθνικά θέματα;
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σχολίασε, για το ότι μερικοί τον ρωτούν γιατί μετά το κήρυγμα μιλάει για τα Εθνικά θέματα, Ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Γιατί έτσι μιλούσα πάντα!»

Δεν πιστεύω τους Τούρκους
Μετά παρουσίασε στο εκκλησίασμα δύο βιβλία που είχε γράψει από το 1994 σχετικά με την Θράκη, τονίζοντας ότι «τώρα λένε πολλοί στην Θράκη, γι’ αυτό τα έγραφε τότε ο Δεσπότης αυτά, γιατί έβλεπε τι πρόκειται να γίνει».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε: «Είμαι ένας άνθρωπος που εδώ και 38 χρόνια, βλέπω όλα όσα γίνονται στο Θρακικό και Μακεδονικό χώρο. Δεν πιστεύω ποτέ στις καλές προθέσεις των Τούρκων. Ποτέ!».

«Γιατί από το 1453 και μέχρι το 2011 μέσα σε τόσες φάσεις σχέσεων και διαφορών, ουδέποτε μα ουδέποτε υπήρξε ευεργετικός ο λαός αυτός έναντι των Ελλήνων», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ακόμη τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ξέρετε τι λένε οι Τούρκοι; Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν φύγει από την Κωνσταντινούπολη και ο τελευταίος Έλληνας. Το άκουσα αυτό την τελευταία φορά το Νοέμβριο φέτος, που επισκέφθηκα την Κωνσταντινούπολη.»

«Δεν ξέρετε τι γίνεται τώρα; Πόλεμος γίνεται στην Θράκη εσωτερικώς, πόλεμος σκληρός και ύπουλος από το Προξενείο με τα 150 πρόσωπα για να μπορέσουν να ενισχύσουν τους Τούρκους μαζί και τους Πομάκους, και να αλλάξουν την αναλογία τους πληθυσμού», ανέφερε επίσης ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα της Romfea.gr και συγκεκριμένα του Καθηγητή κ. Αγγελόπουλου, σχετικά με το σχέδιο της Τουρκίας στα Βαλκάνια, που αναφέρετε μέσα στο βιβλίο του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούντογλου.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος, ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε: «Γιατί λοιπόν θέλετε να είμεθα τόσο υποχωρητικοί στους Τούρκους, που έρχονται απ΄ έξω εδώ και κάνουν την προπαγάνδα τους;».

Υπάρχει Δημοκρατία της Θράκης;
Κλείνοντας ο δυναμικός ιεράρχης τόνισε: «Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα βίντεο όπου λέει ότι η Ελλάδα είναι: Τα νησιά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία και η Δημοκρατία της Θράκης. Κύριοι Δημοσιογράφοι αν είμαι υπερβολικός βγείτε να το πείτε, εμείς τα έχουμε σε φωτογραφία».
«Ώστε υπάρχει Δημοκρατία της Θράκης; Αυτός ο λαός που εμείς τόσα χρόνια δουλέψαμε, και λέμε στα παιδιά μας ότι ο Έβρος, η Ξάνθη, η Κομοτηνή είναι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού παράδεισος. Φάγανε όλη την Θράκη, δεν είναι άδικο να φάνε και αυτό το κομμάτι της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Έβρου; Γράφει εκεί στο διαδίκτυο Δημοκρατία της Θράκης, πρωτεύουσα Κομοτηνή».