Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από 60 παραβιάσεις χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία!

Περισσότερες από 60 περιπτώσεις παραβιάσεων των χωρικών μας υδάτων από πλοία του τουρκικού στόλου καταγράφηκαν το 2010! Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν το μήνα Δεκέμβριο.Όλες περισσότερες περιπτώσεις αυτών των παραβιάσεων ,είχαν τη μορφή της ...αβλαβούς διελεύσεως.Ο υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει ότι η άσκοπη περιπλάνηση πολεμικών πλοίων σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αβλαβής διέλευση.
Η κατάσταση πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει και στη θάλασσα,λοιπόν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΕΘΑ- Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για αντιδράσεις κομμάτων στη μη αβλαβή διέλευση τουρκικής φρεγάτας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα 27-01-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την σημερινή μη αβλαβή διέλευση τουρκικής φρεγάτας από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δήλωσε τα εξής:
«Είναι θλιβερό το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την σημερινή παραβίαση των κανόνων ναυσιπλοΐας από τουρκική φρεγάτα, αντί να δηλώσουν ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης εκφράζουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εμφανίζουν τη χώρα μας να μην αντιδρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για λάθος μήνυμα και προς την γείτονα και προς την διεθνή κοινότητα και προς τον ελληνικό λαό.

Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι τα περιστατικά μη αβλαβούς διέλευσης τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν αυξηθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια. Τόνισα επίσης ότι σε κάθε περίπτωση μη αβλαβούς διέλευσης, πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία, εκπέμπουν τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, που ενημερώνεται σχετικά, πραγματοποιεί τα ανάλογα διπλωματικά διαβήματα. Αυτό έγινε και σήμερα με τη φρεγάτα Yildirim.

Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να ενημερωθούν επισήμως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν σπεύσουν να τοποθετηθούν δημόσια, θα είχαν προστατεύσει και το κύρος του πολιτικού τους λόγου, αλλά και την εικόνα εθνικής ενότητας που οφείλουμε να προβάλουμε».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΔ-ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΤΖΙΜΑ.-Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τη σημερινή νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων στ ο Αιγαίο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο συνεχίζονται. Τουρκικές φρεγάτες κόβουν βόλτες στα Ελληνικά νερά του Αιγαίου. Σήμερα, τα χαράματα, άλλη μια τουρκική φρεγάτα, ξεκινώντας από τα Δαρδανέλια, έφτασε μέχρι την Σκύρο και την Εύβοια, κινούμενη ακόμα και στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής. Έχει τεράστιες ευθύνες. Φαίνεται πως η μυστική διπλωματία και τα κούφια λόγια στο Ερζερούμ του κ. Παπανδρέου δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην αποτροπή των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έχουν ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τα αδιέξοδα της πολιτικής του κ. Παπανδρέου. Οι Έλληνες απαιτούν εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα μας".

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ONALERT.GR