Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η Μοσάντ πίσω από την βομβιστική επίθεση στην εκκλησία της Αιγύπτου.

Μία παλαιστινιακή οργάνωση με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου. Αντίθετα, η Χαμάς κατηγορεί την Μοσάντ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξεις ότι μία παλαιστινιακή οργάνωση με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας, την 1η Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 20 άνθρωποι.
«Έχουμε πειστικές αποδείξεις για την ανάμειξή τους στον σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτής της αποτρόπαιης τρομοκρατικής πράξης,» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι, σε ομιλία του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στην οργάνωση «Παλαιστινιακός Στρατός του Ισλάμ».
Λίγο αργότερα, όμως, ο «Στρατός του Ισλάμ» διέψευσε τους ισχυρισμούς της Αιγύπτου ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας την 1η Ιανουαρίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
 «Ο Στρατός του Ισλάμ δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στην εκκλησία της Αιγύπτου, παρότι επαινούμε αυτούς που το έκαναν», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η Χαμάς κατηγορεί την Μοσάντ
Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς αμφισβήτησε σήμερα την καταγγελία της Αιγύπτου ότι η ριζοσπαστική παλαιστινιακή οργάνωση «Στρατός του Ισλάμ» ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Αντίθετα, η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, Μοσάντ.

«Καλούμε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να συνεργαστεί με την παλαιστινιακή κυβέρνηση (Χαμάς) και να ελέγξει αυτή την πληροφορία ώστε να διαπιστώσει αν είναι ακριβής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο «Στρατός του Ισλάμ» εδρεύει, ανακοίνωσε ότι ανησυχεί πολύ για την καταγγελία της Αιγύπτου και πρόσθεσε: «Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι η ισραηλινή (υπηρεσία αντικατασκοπείας) Μοσάντ είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από το έγκλημα. Η Μοσάντ είναι εκείνη η οποία έχει στο στόχαστρό της την Αίγυπτο και τον λαό της μέσω ενός δικτύου κατασκόπων και άλλων εγκληματιών».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ