Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες.

Στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» μίλησε σήμερα το πρωί 26.01.2011 ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, όσον αφορά το χθεσινό γεγονός με την κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τόνισε: «Tο θέμα αυτό είναι τεράστιο και έχει δύο σοβαρές προεκτάσεις, η πρώτη είναι ότι θεωρώ ότι είναι εγκληματικό και κακουργηματικό. Είδα χθες να συμβαίνει στη χώρα μας την ορθόδοξη την Δημοκρατική, το κράτος δικαίου δηλαδή η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ανεξαρτήτου από την θρησκεία του, την καταγωγή του και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην πατρίδα μας».
«Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ιατρικής περίθαλψης, καθώς και όλων των νομίμων προϋποθέσεων παρουσίας στη χώρα μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Από την άλλη πλευρά η άκριτος πολιτογράφηση πληθυσμιακών μονάδων από διάφορες χώρες της γης, μπορεί να πλήξουν με πολύ τρομερό τρόπο το ομόγλωσσον, το ομόθρησκoν και το ομότροπον του γένους μας».
«Πρέπει να είμεθα πολύ προσεκτικοί», τόνισε κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ.

ΠΗΓΗ