Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Γάζα: Υποδέχτηκαν την Γαλλίδα ΥΠΕΞ με αυγά- VIDEO.



Με αυγά, παπούτσια και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν την Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας...

Οι διαδηλωτές μάλιστα χτύπησαν μια γυναίκα, μέλος της γαλλικής αποστολής, η οποία διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
Αφορμή για την οργή των Παλαιστινίων φαίνεται πως ήταν πληροφορίες, που θεωρούνται εσφαλμένες, ότι η Μισέλ Αλιό-Μαρί χαρακτήρισε την κράτηση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ από τη Χαμάς «έγκλημα πολέμου».
Άλλες πληροφορίες από τη συνάντηση της Γαλλίδας υπουργού με τον πατέρα του στρατιώτη ανέφεραν ότι η Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε πως ο Γκιλάντ Σαλίτ θα έπρεπε να δέχεται τις επισκέψεις του Ερυθρού Σταυρού.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο της Γαλλίδας υπουργού ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Φύγε από τη Γάζα».
«Ο αποκλεισμός της Γάζας εντείνει την φτώχεια και τρέφει την βία. Στο όνομα των αξιών της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας που συμμεριζόμαστε, η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να βάλει ένα τέλος στον αποκλεισμό», επισήμανε η ίδια στη διάρκεια ομιλίας της στο Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γάζας.
«Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα, η Γαλλία δραστηριοποιείται για την ειρήνη και την ανάπτυξη της Παλαιστίνης. Η ειρήνη περνά από την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, του οποίου η Γάζα είναι αναπόσπαστο κομμάτι όπως η Δυτική Όχθη» υπογράμμισε.Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα.
ΠΗΓΗ