Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: «Θα μας πουν ότι μας ευεργέτησαν οι Τούρκοι»

Άστραψε και βρόντηξε στο φετινό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης.
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην αισθητή απουσία των νέων αλλά και των Καθηγητών από τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι είναι οι προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας.
«Που είναι τα παιδιά; Δεν μπορεί να απουσιάζουν οι μαθητές, αλλά και οι γονείς από την σημερινή εορτή», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ευστάθιος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Σπάρτης σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήρισε το Υπουργείο Παιδείας ως Υπουργείο Απαιδείας και Αθρησκείας.

«Που οδηγείται ο τόπος μας και η κοινωνία τελικά, όταν ακόμα και οι εκπαιδευτικοί θέτουν προϋποθέσεις για να τιμήσουν τους Τρείς Ιεράρχες;», τόνισε ο κ. Ευστάθιος.

Ο κ. Ευστάθιος δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για την μεταφορά της εορτής, επισημαίνοντας, ότι «πρέπει να είναι εργάσιμη ημέρα ο εορτασμός, αλλιώς μεταφέρεται ή γιορτή και δεν θα πρέπει να βρέχει για να επισκεφθούν την Εκκλησία».
Επίσης ανέφερε, ότι οι Καθηγητές και οι δάσκαλοι πρέπει να είναι πρότυπα, για να σημειώσει: «Αν δεν μπορούν να είναι πρότυπα, είναι καλύτερα να σιωπούν…».

«Θα μας πουν ότι μας ευεργέτησαν οι Τούρκοι»
Ο δυναμικός ιεράρχης κ. Ευστάθιος δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αναφέρθηκε και στα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, όσον αφορά την ιστορία του 1821 τις τελευταίες ημέρες.

«Σύντομα θα μας πουν, ότι οι Τούρκοι μας ευεργέτησαν», ανέφερε με στεντόρεια φωνή ο Μητροπολίτης Ευστάθιος.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργείο 1/5 για τους εφημερίους, υπογραμμίζοντας, ότι «αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι μικρές ενορίες θα έχουν πρόβλημα κάλυψης από εφημέριο».

«Το Υπουργείο με απάθεια ξεκαθάρισε στην Εκκλησία της Ελλάδος, ότι αφού τα κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με τα 800 κενά ανά την Ελλάδα θα τα καταφέρουν και φέτος», πρόσθεσε χαρακτηρίστηκα κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σπάρτης.

ΠΗΓΗ