Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κινδύνοι, που ενέχει η παρουσία των ΛΑΘΡΟμεταναστών σε έναν χώρο πανεπιστημιακού ασύλου.

Αφγανοί κατέλαβαν το κτήριο της Νομικής
Σάλος έχει ξεσπάσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα από την απίστευτη κίνηση μιας ομάδας 250-300 ΛΑΘΡΟμεταναστών να καταλάβουν το κτήριο της Νομικής στην οδό Σόλωνος. Οι ΛΑΘΡΟμετανάστες, οι οποίοι ήρθαν από την Κρήτη, από σήμερα ξεκινούν απεργία πείνας ζητώντας τη νομιμοποίησή τους, ενώ ανάλογη κατάληψη από περίπου 50 ΛΑΘΡΟμετανάστες έχει γίνει στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, η ιστορική είσοδος της Νομικής Αθηνών επί της οδού Σόλωνος δόθηκε για? στέγαση στους Αφγανούς μετανάστες με τη «συνδρομή» κυρίως της φοιτητικής παράταξης Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ) του Συνασπισμού μαζί με ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Την αντίθεσή τους με την κίνηση αυτή έχουν εκφράσει τόσο η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής, η οποία αποφάσισε να αναστείλει για μία εβδομάδα (με πιθανότητα παράτασης) τη λειτουργία της σχολής, εστιάζοντας στους κινδύνους που ενέχει η παρουσία των ΛΑΘΡΟμεταναστών σε έναν χώρο πανεπιστημιακού ασύλου. «Πόσο εύκολα μπορεί να ελεγχθεί ο χώρος της Νομικής Αθηνών εάν κάποιος επιχειρήσει να προκαλέσει επεισόδια;» διερωτώνται διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέτοντας ζήτημα ασφάλειάς τους.

Κίνδυνοι
Την ίδια ώρα, αναφέρονται στους κινδύνους που ενέχει η παρουσία των ΛΑΘΡΟμεταναστών για τη δημόσια υγεία. Κι αυτό, διότι το κτήριο βρίσκεται υπό ανακαίνιση και δεν έχει καν σύνδεση με αποχετευτικό σύστημα, ενώ ανησυχία προκαλούν τα συμπτώματα πυρετού που εμφανίζουν ορισμένοι ΛΑΘΡΟμετανάστες. Γιατροί του πανεπιστημίου που τους εξέτασαν χθες διαπίστωσαν ότι πέντε από αυτούς πάσχουν από ιώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των κινήσεων μεταναστών είχαν εκφράσει το αίτημα να αξιοποιηθεί ο χώρος της Νομικής για τη στέγαση των ΛΑΘΡΟμεταναστών. Το αίτημα απέρριψε τόσο η Κοσμητεία της Σχολής όσο και η πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

ΠαροχέςΠαρά ταύτα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέλη της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) άρχιζαν να προετοιμάζουν το χώρο τοποθετώντας στρώματα για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από χθες τα ξημερώματα. Εν τω μεταξύ, χθες, κυκλοφόρησε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Σχολής η οποία φέρεται να υπογράφεται από τη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ, την ΕΑΑΚ και την ΑΡΕΝ και αναφέρει ότι «αποφάσισε να στεγάσει και να συνδράμει τον αγώνα των μεταναστών». Ωστόσο, χθες τόσο ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΑΕΙ Σάκης Ιωαννίδης όσο και η γραμματέας ΠΑΣΠ Νομικής Άννα Παπαδοπούλου δήλωσαν ότι ουδέποτε υπέγραψαν υπέρ της παραχώρησης του χώρου στους μετανάστες. Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης» (συνεχίζουν να παίζουν το... βιολί τους) αναφέρει ότι η απεργία πείνας «αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων.

Πηγή: Hmerisia Online
ΠΗΓΗ