Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η έγγραφη συμφωνία για "γκρίζα" Ίμια, φέρει την υπογραφή μας!

Την έγγραφη συμφωνία για το «γκριζάρισμα» της περιοχής των Ιμίων,αποκαλύπτει ο Αθανάσιος Έλλις,συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, μαζί με τον έτερο συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου. Ο δημοσιογράφος παρουσιάζει στη «Καθημερινή» επιστολή με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996,με υπογραφή του τότε αμερικανού ΥΠΕΞ Γουόρεν Κρίστοφερ η οποία εστάλη στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και στην οποία αναφέρει: «Οι διαβεβαιώσεις που μας πρόσφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία,το προσωπικό και τις σημαίες –με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια.
Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες»!
ΠΗΓΗ
Λίγες μέρες αργότερα οι Τούρκοι ...διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού στη Καλόλιμνο και η Αθήνα...αναγκάστηκε να διευκρινήσει ότι η συμφωνία μας (!) αφορά μόνο στα Ίμια! Στις 8 Φεβρουαρίου μάλιστα οι ΗΠΑ μας απάντησαν ότι «όντως η Καλόλιμνος, είναι ελληνική»!