Η σημαία του Κόκκινου Στρατού της Σοβιετικής Ένωσης στο Ράιχσταγκ
Η κόρη του Σοβιετικού Ήρωα εύχεται στο Sputnik: «Ειρήνη για όλους, να φύγει γρήγορα ο κορονοϊός»
Τους Ρώσους και βετεράνους συνεχάρη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.
«Με όλη μου την καρδιά, σας συγχαίρω για την Ημέρα Νίκης. Για όλους εμάς, είναι ό,τι πιο σημαντικό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην 75η επέτειο της Ημέρας της Νίκης και αφού κατέθεσε στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι είμαστε αήττητοι όταν είμαστε ενωμένοι, τόνισε μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος.
«Είμαστε ενωμένοι μέσα από τις κοινές μας αναμνήσεις και τις κοινές μας ελπίδες, τις κοινές μας φιλοδοξίες, την ευθύνη μας για το παρόν και το μέλλον. Ξέρουμε και πιστεύουμε σθεναρά ότι είμαστε αήττητοι όταν είμαστε μαζί» ανέφερε ο Πούτιν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε μάλιστα ότι η σημασία της Ημέρας της Νίκης «παραμένει μεγάλη διαχρονικά».
«Πάντα την εορτάζουμε επισήμως και δημοσίως» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία τιμά φέτος την επέτειο των 75 χρόνων από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας χωρίς μεγάλες εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ειδικότερα, εκδηλώσεις όπως η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, αναβλήθηκαν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύθηκε, πάντως, ότι οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά την κρίση του κορονοϊού.
Ο Πούτιν κατέθεσε στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κοντά στα Τείχη του Κρεμλίνου, ενώ σειρά είχαν οι αεροπορικές επιδείξεις της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την πρωτεύουσα.
Εικόνα από τις αεροπορικές επιδείξεις της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
© SPUTNIK / MAXIM BLINOV
Εικόνα από τις αεροπορικές επιδείξεις της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Σημειωτέον ότι η καθιερωμένη παρέλαση του Αθάνατου Τάγματος που γίνεται προς τιμήν εκείνων που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιείται σε διαδικτυακή μετάδοση.
Έτσι, οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να ανεβάσουν διαδικτυακά τα πορτρέτα και φωτογραφίες των ίδιων ή των συγγενών τους που συμμετείχαν και έζησαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.