Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

O Θεός έκανε μας έκανε μια μεγάλη δωρεά να είμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες

Πατρών Χρυσόστομος: ''Η Ελλάδα είναι η χώρα των Αγίων'' (ΦΩΤΟ)

"Μία είναι η Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία, όλες οι άλλες Ομολογίες κατ' επίφαση ονομάζονται Εκκλησίες. Ένας είναι ο Ιησούς Χριστός ο αληθινός Θεός, δεν μπορούν να υπάρχουν πολλές Εκκλησίες"
πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πατρών ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι η χώρα των Αγίων" ενώ πρόσθεσε πως "ζούμε σε χρόνια δύσκολα και είναι αναγκαία και απαραίτητη η προσήλωσή μας στην παράδοση της Εκκλησίας."
 
 
Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου η υποδοχή τμημάτων Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Ανδρέα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου.
Τα τμήματα του Ιερού Λειψάνου υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, το οποίο κόμισε κληρικός της Ι.Μ. Πατρών, παρουσία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Ματθαίου Χάλαρη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Στην συνέχεια το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ανδρέα τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο δίπλα στα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου εντός του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών και τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Να αναφερθεί ότι τα φετινά ''Δημήτρια 2016'' έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα για την ενορία καθώς συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την σύστασή τους.
Στον Εσπερινό έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Συμεών Σβανάς και ο Λαμπαδάριος Χαράλαμπος Χωραϊτης, πλαισιούμενοι από Μέλη της χορωδίας.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "από σήμερα σε αυτό τον Ιερό Ναό αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.
"Ας είναι δοξασμένο το όνομα του Κυρίου γιατί μας αξίωσε σήμερα να είμαστε εδώ κοντά σας, εδώ στην πόλη των Αθηνών και στον περικαλλή αυτό Ναό. Θα ήθελα από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω ευλαβώς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με την κυριαρχική άδεια του οποίου ευρισκόμεθα εδώ και μεταφέραμε για να προσκυνήσει ο ευλαβής λαός τμήματα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τα οποία είναι θησατρισμένο στο ιερό αποστολείο του στην Πάτρα" πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη και τους συνεργάτες του για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι "έχουν καταστήσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου πρώτυπο ενορίας! Διότι η κάθε ενορία είναι ένα κύτταρο της Εκκλησίας, αφού μέσα από την ενορία δημιουργείτε ο ιερός πυρήνας για να φτάσουμε δια της μυστηριακής ζωής στον αγιασμό και την θέωση."
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πατρών ανέφερε ότι "ο Θεός έκανε μας έκανε μια μεγάλη δωρεά να είμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες και να ανήκουμε στην πλειονότητα μας, στην Μια Αγία και Αποστολική Εκκλησία".
 
romfea.gr