Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

19 ημέρες μετά απο κώμα και άρχισε να μιλά και να περπατά! Στο παρα πέντε δεν την δολοφόνησαν!

Απίστευτο: Εγκεφαλικά νεκρή κοπέλα κούνησε το δάχτυλό της λίγο πριν την αποσυνδέσουν [εικόνες]
Κυριολεκτικά ένα βήμα πριν από τον θάνατο έφτασε μια 22χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.
Η νεαρή Σαμ Χέμινγκ έπεσε σε κώμα ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε με τον σύντροφό της, όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από την πορεία του και ανετράπη.
 Οταν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και την οδήγησαν αμέσως στο χειρουργείο.

Μετά την επέμβαση, διάρκειας 6 ωρών, οι γιατροί την έθεσαν σε τεχνητό κώμα, ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη που θα είχει η κατάσταση της υγείας της. Δεκαεννιά ημέρες μετά, οι γιατροί συμβούλεψαν τους απελπισμένους γονείς της να την αφήσουν να «φύγει», κλείνοντας το μηχάνημα υποστήριξης. Και αυτό γιατί η 22χρονη κηρύχθηκε από τους γιατρούς «εγκεφαλικά νεκρή, χωρίς ελπίδες ανάκαμψης».    
Μάλιστα, η μητέρα της τράβηξε μια φωτογραφία με την κόρη της ενώ ετοιμαζόταν να της πει το τελευταίο «αντίο». Ως εκ θαύματος όμως, λίγο πριν οι γιατροί αποσυνδέσουν τη Σαμ από το μηχάνημα, εκείνη κούνησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της! Αμέσως οι γιατροί ανέβαλαν την αποσύνδεση και αποφάσισαν να τη διατηρήσουν σε τεχνητό κώμα.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι γιατροί τής έκαναν τραχειοτομή και η νεαρή μπορούσε πλέον να αναπνέει μόνη της. Απρόσμενα, οκτώ εβδομάδες μετά η Σαμ βγήκε από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της, στο Χέρεφορντ της Αγγλίας.
Και παρά τα σοβαρά τραύματα που «νέκρωσαν» τον αριστερό τμήμα του εγκεφάλου της, το δεξί τμήμα -που συνήθως δεν χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο- δεν υπέστη ζημιά. Μάλιστα, αναπτύχθηκε σε τέτοιον βαθμό, που η Σαμ άρχισε σιγά-σιγά να μαθαίνει πώς να περπατά και να μιλά ξανά.
«Η Σαμ δεν έπρεπε να είναι ζωντανή. Υπέφερε από τα χειρότερα τραύματα που μπορεί να πάθει κάποιος άνθρωπος σε τροχαίο ατύχημα», είπε η μητέρα της 22χρονης. Και συνέχισε: «Ηταν σε κώμα και μετά από 19 ημέρες οι γιατροί μάς είπαν ότι ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσουμε για πάντα. Μαζευτήκαμε στο δωμάτιό της και της λέγαμε "αντίο". Εκλεισαν το μηχάνημα που την κρατούσε ζωντανή και εγώ ούρλιαξα. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της.
»Το ξανάνοιξαν και μέσα στις επόμενες ημέρες επιχείρησαν να το κλείσουν ακόμα δύο φορές. Συνήθως οι γιατροί δίνουν στον ασθενή τρεις ευκαιρίες για να δουν αν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του, πριν το κλείσουν οριστικά και τον αφήσουν να φύγει από τη ζωή. Αλλά πριν το κλείσουν για τελευταία φορά, οριστικά, ένας από τους γιατρούς είπε πως η Σαμ κούνησε το δάχτυλο του ποδιού της! 
»Ανταποκρινόταν στη ζέστη, κάτι που σήμαινε ότι υπήρε ακόμα κάποια εγκεφαλική λετουργία. Αφότου της έκαναν, κάποιες ημέρες μετά, τραχειοτομή, η Σαμ μπορούσε πια να αναπνέει μόνη της. Hταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Ουσιαστικά, η κόρη μου γύρισε από τους νεκρούς. Αν δεν είχε κουνήσει το δάχτυλό της, δεν θα ήταν σήμερα εδώ», κατέληξε η μητέρα της 22χρονης.
Σήμερα, η Σαμ προσπαθεί να επανέλθει πλήρως, κάνοντας καθημερινά θεραπεία. Η ίδια δηλώνει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί το τροχαίο, αλλά νιώθει ευγνώμων που κατάφερε να επανέλθει και να τους διαψεύσει όλους. 
«Οι γιατροί είναι σε σοκ. Ειδικευμένοι χειρουργοί, νοσοκόμοι και αστυνομικοί κοιτούν τη Σαμ τώρα και μένουν με το στόμα ανοιχτό. Και αυτό γιατί το τμήμα του εγκεφάλου που δεν χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αναπτύχθηκε κατά τέτοιο τρόπο που σιγά-σιγά κατάφερε να μιλάει και να περπατάει. Αυτός είναι ο λόγος που οι νευροχειρουργοί ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, γιατί αυτό πολύ σπάνια μπορεί να συμβεί, όπως μου είπαν. Είναι θαύμα που περπατάει», δήλωσε η μητέρα της Σαμ.  

Οσο για τον σύντροφό της, τον 21χρονο Τομ Κέρτις, γλίτωσε μόνο με γρατζουνιές από το σοβαρό τροχαίο που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στην αγαπημένη του...


Πηγή: Απίστευτο: Εγκεφαλικά νεκρή κοπέλα κούνησε το δάχτυλό της λίγο πριν την αποσυνδέσουν [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/291661/apisteyto-egkefalika-nekri-kopela-koynise-dahtylo-tis-ligo-prin-tin-aposyndesoyn-eikones#ixzz4LqKUqjsQ