Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσικά Su-34 κτύπησαν τουρκική φάλαγγα με οχήματα - Δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΑΜ

Ρωσικά μαχητικά υποστραητγικής κρούσης Su-34 κατέστρεψαν τουρκική φάλαγγα οχημάτων με όπλα και πυρομαχικά, κάτι που κόστισε την ζωή σε δεκάδες νεκρούς Τούρκους στο Χαλέπι ενώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3
προσέβαλαν 23 μείζονες στόχους των ισλαμιστών στην πολιορκημένη Deir Ezzor.
 
Η φάλαγγα των τουρκικών οχημάτων, καλυπτόμενη από ελαφρά τροχοφόρα οχήματα του τουρκικού Στρατού, επιχείρησε να εφοδιάσει την περιοχή των Τουρκομάνων, αλλά κτυπήθηκε ανηλεώς από τέσσερα Su-34 τα οποία συνοδεύονταν από δύο Su-30SM.
 
Κτυπήθηκαν πρώτα τα προπορευόμενα οχήματα και σχεδόν ταυτόχρονα τα τελευταία οχήματα της φάλαγγας, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να εγκλωβιστούν, ενώ οι πληροφορίες μιλούν για καταστροφή ενός τροχοφόρου Cobra του τουρκικού Στρατού και τον θάνατο δύο εκ των επιβαινόντων σε αυτό.
 
Η φάλαγγα καταστράφηκε ολοσχερώς και για άλλη μία φορά οι Τουρκομάνοι έμειναν χωρίς εφόδια, απέναντι στις συνεχείς επελάσεις του συριακού Στρατού.
 
Το επεισόδιο πυροδότησε φήμες για έλευση κατάστασης πλήρους συναγερμού στον τουρκικό Στρατό, αλλά δεν υπάρχει διασταύρωση αυτών των πληροφοριών.
 
Ισως όμως η μεγάλη είδηση αλλά η είδηση είναι ότι το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επαναπροσάρμοσε εδώ και μία εβδομάδα την στρατηγική των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην Συρία, κάνοντας άμεσα πράξη τις αποφάσεις του πολεμικού συμβουλίου που έδιναν εντολή για εντατικοποίηση των επιχειρήσεων και ενίσχυση των συριακών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για βελτίωση των μεθόδων ελέγχου-διοίκησης και επιτήρησης τως ζώνης των επιχειρήσεων.
 
"Η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 200 τόνους εξοπλισμού, φαρμάκων και τροφίμων στην πολιορκημένη Deir az-Zor με τη βοήθεια συριακών αεροσκαφών" είπε ο στρατηγός Igor Konashenkoν, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας.
 
"Έχουμε ενισχύει όλα τα μέσω επιτήρησης σε όλη την Μέση Ανατολή για να νικήσουμε τους τρομοκράτες" είπε ο Konashenkov.
 
"Για να αυξήσουμε την ταχύτητα αποκάλυψης των εγκαταστάσεων και τον προορισμό των τρομοκρατών καθώς και των συντεταγμένων τους ενισχύσαμε και αυξήσαμε όλα τα είδη εντοπισμού και αναγνώρισης στην Μέση Ανατολή. Αυτό μας επιτρέπει να αποκαλύπτουμε νέους τρομοκρατικούς στόχους και μας βοηθάει να τους καταστρέφουμε σε πραγματικό χρόνο"!
 
Ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας Σ.Σοιγκού τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ρωσική Αεροπορία συνολικά πραγματοποίησε 468 εξόδους και κατέστρεψε 1.300 στόχους ισλαμιστών τρομοκρατών σε 8 περιοχές της Συρίας σε μία εβδομάδα.
 
Αναλύοντας τα κτυπήματα ο εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε
 
- Η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε συγκέντρωση ισλαμιστών στην Khirbat El-Ghazali που ετοιμαζόντουσαν να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση εναντίον των συριακών στρατευμάτων στην Daraa. Καταστράφηκαν 17 SUV, 17 τζιπ και σκοτώθηκαν 50 ισλαμιστές, 8 συστήματα πυροβολικού και φορτηγά γεμάτα οπλισμό.
 
- "Όλη την περασμένη εβδομάδα τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 468 επιδρομές στην Συρία ενώ 24 επιδρομές πραγματοποίησαν τα βομβαρδιστικά Tu-22M3" είπε ο στρατηγός Igor Konashenkoν.
 
- "1.354 στόχοι τρομοκρατών καταστράφηκαν σε Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς , Δαμασκός, Ράκκα, Νταρά και Ντερ Εζορ"!
 
- "Τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 απέτρεψαν νέα επιθετική προσπάθεια των τρομοκρατών στην πόλη Ντερ Εζορ" είπε ο Konashenkov.
 
- "Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά υποστήριξαν την συριακή κυβέρνηση στην υπεράσπιση της Deir ez-Zor. Συνολικά 23 μεγάλοι στόχοι τρομοκρατών καταστράφηκαν στην περιοχή ως αποτέλεσμα των επιδρομών που διεξήγαγαν τα Tu-22M3 πετώντας από την Ρωσία καθώς και τα ρωσικά μαχητικά από την βάση Hmeymim". 
 
- "Η Ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε αποθήκη οπλισμού της Jaysh al-Islam στα περίχωρα της Δαμασκού καθώς και μια αποθήκη οπλισμού του ISIS στο Χαλέπι και ένα διυλιστήριο τους στην Ράκκα.
 
- "Στην περιοχή της Jubb Ghabsha στο Χαλέπι, ένα Su-24M κατέστρεψε αποθήκη οπλισμού και καυσίμων των τρομοκρατών του ISIS".
 
- "Λόγω σημαντικών μειώσεων στο παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου με την Τουρκία, η ηγεσία του ISIS "έκοψε" τους μισθούς των ισλαμιστών κατά ένα τρίτο την περασμένη εβδομάδα και αυτό δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην στρατολόγηση και στον σχηματισμό νέων ισλαμιστικών ομάδων" είπε ο Igor Konashenkov.
 
"Επιπλέον, η Ρωσία κατέστρεψε στρατόπεδο εκπαίδευσης των τρομοκρατών με μαχητές χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης  που μόλις είχαν φτάσει στην Συρία μέσω Τουρκίας"!
 
"Ένα Su-24 κατέστρεψε το στρατόπεδο εκπαίδευσης τους και 20 ισλαμιστές σκοτώθηκαν"!
 
Πρόσθεσε ότι "ο συριακός Στρατός συνεχίζει την επέλαση του στη Λαττάκεια με την υποστήριξη των βομβαρδιστικών Su-24M ενώ η ειρηνική ζωή επέστρεψε στην Σάλμα μετά την απελευθέρωση της".
pronews.gr