Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Όλα δείχνουν πόλεμο..Τεράστιος όγκος ρωσικών δυνάμεων στοχεύει την Τουρκία!

Ισραηλινές δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τεράστια κρυφή ρωσική αεροπορική δύναμη στην Συρία και μάζες S-400 (vid, φωτό)
Κρατικό ινστιτούτο του Ισραήλ έδωσε στην δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες
οι οποίες αποκαλύπτουν ότι η ρωσική αεροπορική δύναμη στην Συρία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημόσια έχει παραδεχθεί η Ρωσία.
Το Ινστιτούτο Διαστήματος του Ισραήλ εκτός από λεπτομερείς δορυφορικές λήψεις της ρωσικής αεροπορικής δύναμης, έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες μιας πολύ μεγαλύτερης ανάπτυξης α/α συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, συνολικά τεσσάρων συστοιχιών (δεκαέξι τετραπλοί εκτοξευτές) που σημαίνει ότι μόνο σε μία ομοβροντία μπορούν να εκτοξευθούν 64 βλήματα με πιθανότητα πλήγματος του στόχου να υπερβαίνει το 96%!
 
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Tal Inbar, του ερευνητικού κέντρου Fisher είπε πως οι εικόνες δείχνουν περισσότερα από τα 30 μαχητικά για τα οποία μιλούσαν αρχικά οι Ρώσοι και πλήρως επιχειρησιακούς τους S-400 μαζί με SHORADS Pantsir S-1.
 
Στις εικόνες φαίνονται καθαρά δέκα Su-25, επτά Su-34 και Su-30 ενώ τόνισε πως κάποια ήταν σε αποστολή εκείνη τη στιγμή αλλά παρατήρησε ότι υπήρχαν και άλλα μαχητικά τα οποία δεν είχαν ανακοινωθεί.
 
Υπολογίζεται ότι το ρωσικό αεροπορικό απόσπασμα στην Συρία, υπερβαίνει αυτή την στιγμή τα 60 μαχητικά, με τελευταίο απόκτημα τα 4 (ή έξι) Su-35S που έφτασαν στη χώρα το σαββατοκύριακο.
 
Οι υπόλοιπες  δορυφορικές φωτογραφίες θα δημοσιευτούν σε συνέδριο που θα γίνει στο Ισραήλ τόνισε.
 
Η ρωσική Αεροπορία σήμερα συνέχισε να βομβαρδίζει το ISIS υποστηρίζοντας τους Κούρδους του PYD.
 
Μαχητικά Su-34 και Su-24 σφυροκοπούν την πόλη Manbij και δημιουργούν "διάδρομο" στους Κούρδους οι οποίοι περνάνε δυτικά του Ευφράτη επιτυγχάνοντας διάτρηση της τουρκικής "κόκκινης" γραμμής.
 
Τουρκικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν την προειδοποίηση και την "κόκκινη" γραμμή της Άγκυρας που αφορά ολόκληρη την περιοχή Azaz-Jarabulus. H πόλη Manbij είναι σημαντική για τον έλεγχο αυτού του "κουρδικού διαδρόμου".
 
Οι Τούρκοι αναφέρουν πως το PYD εξαπέλυσε δύο μεγάλες επιθέσεις για να καταλάβει την πόλη Manbij με τη Ρωσία να τους στηρίζει από τη βάση στο Καμισλί.
 
Πάντως και ο τουρκικός Στρατός δεν κάθισε με "σταυρωμένα τα χέρια": Ενώ οι Έλληνες συνάδελφοί τους θα κάνουν τις ορντινάτζες σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, αυτοί κτύπησαν 11 φορές με σφοδρά πυρά πυροβολικού την βόρεια πλευρά της Λαττάκειας και κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στον συριακό Στρατό ανακόπτοντας την προέλασή του.
 

Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε επίσης θέσεις του συριακού Στρατού στο Jabal Ateiri τραυματίζοντας πέντε στρατιώτες και σκοτώνοντας έναν ενώ κατέστρεψε τον εξοπλισμό τους στο βουνό Jabal Turkmen.

 

Βασίλη Καπούλα
pronews.gr