Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Μας προετοιμάζουν για πόλεμο εντός της Ευρώπης;

Οι ΗΠΑ έχουν πλάνο να αυξήσουν την αποστολή στρατευμάτων και βαρέων όπλων στην Ευρώπη,
 στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, αναφέρουν οι New York Times.
Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να επενδύσει περίπου τέσσερα δισ. δολάρια στην επιχείρηση αυτή, μια αύξηση της τάξης του 400% σε σχέση με αυτά που επενδύει σήμερα στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Τα νέα όπλα θα τοποθετηθούν στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής, όπου και θα υπάρξει μία ταξιαρχία του ΝΑΤΟ σε σταθερή βάση. «Αυτή είναι η απάντηση στις αλλαγές σε επίπεδο ασφαλείας που έχει ανάγκη η Ευρώπη. Αυτό αφορά μια καινούργια κατάσταση στην οποία η Ρωσία έχει ένα ρόλο περισσότερο περίπλοκο», αναφέρουν οι New York Times…
Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πως θα ενεργοποιήσει τη στρατιωτική στρατηγική της στην περιοχή που εμπλέκει τη Ρωσία και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά του, ο μόνιμος απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, δήλωσε πως αυτές οι νέες πρόνοιες των ΗΠΑ, δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες της παγκόσμιας ασφάλειας και πως το μόνο που κάνουν είναι να «μπλέκουν την Ευρώπη και τον κόσμο σε μια πιθανή πολεμική αντιπαράθεση».
Η Μόσχα εκτιμά πως οι Ευρωπαίοι «που έχουν τα δικά τους συμφέροντα»  λαμβάνουν υπόψιν πως το μέλλον της ασφάλειας δεν σχετίζεται με τέτοιες «ιδεολογικού τύπου» διαμάχες, αλλά με τον ρεαλισμό και την πιθανότητα συνεργασίας με τη Ρωσία, στη μάχη κόντρα στις απειλές και και τις κοινές προκλήσεις, απάντησε στο ΝΑΤΟ ο Ρώσος μόνιμος απεσταλμένος.