Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ανατριχιαστική οδηγία του ΝΑΤΟ στους Υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας: “Αναπόφευκτος ο πόλεμος με τη Ρωσία – Όλοι οι Δυτικοί λαοί να ετοιμαστούν” (vid)


Ανατριχιαστική, για την ανθρωπότητα, οδηγία έδωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, μετά από συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

“Ο δυτικός κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία” τόνισε ο Ρομπ Μπάουερ.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί πλέον πως έρχεται 100% πόλεμος με την Ρωσία μετά την διαφαινόμενη συντριβή του ουκρανικού Στρατού.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του γερμανικού υπουργείου Άμυνας και της γερμανικής κυβέρνησης ενώ πρόσφατα και η στρατιωτική πολιτική ηγεσία της Σουηδίας κάλεσε τον λαό να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία.

Όταν ακόμη και τα πιο μετριοπαθή διεθνή μέσα, όπως η βρετανική εφημερίδα Telegraph, το γερμανικό περιοδικό Der Taggespiegel και το Politico προειδοποιούν ευθέως για έναν γενικευμένο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, τότε η λέξη “σοκ” είναι υποδεέστερη για το τι μπορεί να περιμένει την Ευρώπη, η οποία αν και πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες εν ειρήνη, βλέπει το μέλλον της … να προδιαγράφεται και πάλι ζοφερό.Πρώτα ήταν το δημοσίευμα της Bild, το οποίο μίλησε για πόλεμο το καλοκαίρι του 2025, για να έλθει ξανά σήμερα Παρασκευή 19/1 ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, να υποστηρίξει επικαλούμενος ειδικούς – ότι ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει μέσα στα επόμενα 5 με 8 χρόνια, αναφέροντας πως η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Έγγραφο γερμανικού υπουργείου Άμυνας: “Οι Γερμανοί να ετοιμαστούν για πόλεμο με Ρωσία – Πλησιάζουμε με ταχύτητα την «Ημέρα Χ»”


“Η Δύση να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία”

“Ο δυτικός κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια” τόνισε ο Ρομπ Μπάουερ.
Να προετοιμαστούν οι πολίτες

Ο Bauer κάλεσε τους πολίτες της Δύσης να προετοιμαστούν για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

«Αν και οι ένοπλες δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για το ξέσπασμα ενός τέτοιου πολέμου, πρέπει και οι πολίτες να είναι έτοιμοι για μια σύγκρουση που θα απαιτούσε ριζική αλλαγή στη ζωή τους.Μεγάλος αριθμός αμάχων θα πρέπει να κινητοποιηθεί σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα για τη διαχείριση της διαδικασίας» υποστήριξε ο Bauer μετά τη συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
Δεν είναι δεδομένη η ειρήνη

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεδομένη η ειρήνη.

Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προετοιμαζόμαστε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αλλά η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη.

Πρέπει επίσης η βιομηχανική βάση αλλά και ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν ρόλο» υποστήριξε ο Bauer, ο οποίος είναι επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.Έπαινοι στη Σουηδία

Μάλιστα ο Bauer επαίνεσε τη Σουηδία, η οποία ζήτησε από όλους τους πολίτες της να προετοιμαστούν για πόλεμο πριν από την επίσημη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρεται, η κίνηση αυτή της Στοκχόλμης, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, οδήγησε σε αύξηση των εθελοντών για την οργάνωση πολιτικής άμυνας της χώρας και άνοδο στις πωλήσεις πυρσών αλλά και ραδιοφώνων με μπαταρία.

«Από εκεί αρχίζει.

Η συνειδητοποίηση ότι δεν είναι όλα προγραμματισμένα και ότι δεν θα είναι έτσι όλα τα επόμενα 20 χρόνια» επισήμανε ο Bauer.
Πρόβα… η άσκηση Steadfast Defender 2024

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με τη συμμετοχή 90.000 και πλέον στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την άσκηση Steadfast Defender 2024, η οποία έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος από τότε που ανακοινώθηκε πέρυσι και έχει σχεδιαστεί ρητά για να προετοιμάσει τη συμμαχία για μια ρωσική εισβολή.Η Βρετανία έχει δεσμεύσει περίπου 20.000 στρατιώτες, καθώς και άρματα μάχης, πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη έως τον Μάιο.
Προβληματίζει η αδύναμη παραγωγή όπλων

Παρόλο αυτά, ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι οι κυβερνήσεις και οι ιδιωτικοί κατασκευαστές όπλων υστερούν σε… πολεμικές προετοιμασίες.

Τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών των Δυτικών έχουν εξαντληθεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα χρειαστούν χρόνια για να αναπληρωθούν με τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει τριπλασιάσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 40% του συνολικού εθνικού προϋπολογισμού, ενώ επιταχύνει δραστικά τις γραμμές παραγωγής της.

«Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι σε όλο το φάσμα.

Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα σε εφαρμογή για να βρούμε περισσότερους ανθρώπους εάν πρόκειται για πόλεμο, είτε συμβεί είτε όχι.

Μετά μιλάμε για επιστράτευση, έφεδροι ή στρατολογία.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε σε μια βιομηχανική βάση που θα είναι σε θέση να παράγει όπλα και πυρομαχικά αρκετά γρήγορα ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε μια σύγκρουση εάν βρισκόμαστε σε αυτήν» είπε ο Μπάουερ.
Υπουργός Άμυνας Γερμανίας: Πόλεμος με τη Ρωσία στα επόμενα 5 με 8 χρόνια

Ο επικεφαλής του γερμανικού τμήματος άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε μια χώρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μέσα στα επόμενα 5-8 χρόνια. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, ο Γερμανός ΥΠΑΜ μίλησε για την ανάγκη προετοιμασίας για άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε την αδυναμία της ΕΕ να προμηθεύσει με 1 εκατομμύριο οβίδες την Ουκρανία, υποστήριξε – επικαλούμενος ειδικούς – ότι ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει μέσα στα επόμενα 5 με 8 χρόνια, αναφέροντας πως η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο.Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel προειδοποίησε ότι ένας ολοένα και πιο πολεμοχαρής Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια δεκαετία.

«Ακούμε απειλές από το Κρεμλίνο σχεδόν κάθε μέρα… επομένως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Β. Πούτιν μπορεί να επιτεθεί ακόμη και σε μια χώρα του ΝΑΤΟ μια μέρα» λέει ο Pistorius, ο οποίος αν και τονίζει ότι μια ρωσική επίθεση δεν είναι πιθανή «προς το παρόν», «οι ειδικοί μας αναμένουν μια περίοδο πέντε έως οκτώ ετών κατά την οποία αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό».

Στον κατάλογο των απαραίτητων μέτρων συμπεριέλαβε την επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, την αύξηση των δαπανών για τον στρατό και την αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών.

Επιπλέον, ο Πιστόριους ανακοίνωσε την επιθυμία του να αποκτήσει η Γερμανία τη δική της πυρηνική ασπίδα.

Δεδομένης της αυξανόμενης απειλής από τη Μόσχα, ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι δεν μπορεί να να δώσει όλα τα διαθέσιμα όπλα στην Ουκρανία. Η συνέχιση των στρατιωτικών προμηθειών στο Κίεβο θα αποδυναμώσει τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και η παραγωγή νέων όπλων απαιτεί χρόνο.

“Εάν ο επικεφαλής του Κρεμλίνου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κερδίσει, τότε η Γερμανία θα κινδυνεύσει επίσης και δεν μπορούμε να αγοράσουμε άρματα μάχης σε ένα κατάστημα. Πρέπει να παραχθούν και αυτό απαιτεί χρόνο” είπε ο Πιστόριους.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε ξανά με τον κίνδυνο και να προετοιμαστούμε – στρατιωτικά, κοινωνικά και σε όρους στρατιωτικής άμυνας» τονίζει ο Πιστόριους, κρίνοντας κατανοητή την κινητοποίηση στη Σουηδία.

«Δεν μπορούμε να πάμε all-in, όπως απαιτούν κάποιοι.

Διαφορετικά εμείς οι ίδιοι θα είμαστε ανυπεράσπιστοι» υπογράμμισε ο Πιστόριους.
Πολωνία: Να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Μάλιστα το Politico αναφέρει πως αντίστοιχες ανησυχίες υπάρχουν και στην Πολωνία.

«Η Ρωσία αψηφά τη λογική.

Αυτό που συνέβη το 2022 φαινόταν αδύνατο.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Władysław Kosiniak-Kamysz, όπως επισημαίνει το Politico.

Δείτε το βίντεο