«Οι μάσκες έπεσαν»: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γεγονότα στην Ουκρανία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατάσταση κρίσης στην Ουκρανία. Το ρωσικό διπλωματικό τμήμα πιστεύει ότι η ΕΕ, υπό το πρόσχημα του «ειρηνοποιού», χρηματοδότησε γενναιόδωρα για πολλά χρόνια το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο εγκαθιδρύθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος, και μάλιστα ανενεργό, παρακολούθησε την εξόντωση των πολιτών του Ντονμπάς και «τον στραγγαλισμό ρωσόφωνων στην Ουκρανία».
Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η ΕΕ δεν έκανε τίποτα για να αναγκάσει το Κίεβο να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ, ενώ έδωσε στην Ουκρανία χρήματα και παρείχε καθεστώς χωρίς βίζα. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας «υπό αμφίβολα προσχήματα» και επίσης «συμμετείχε σε παραστάσεις που ανέβασε το Κίεβο» που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Αλλά τώρα οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αυτοαποκαλυπτική. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως «ειρηνιστικού» εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μέλη της ΕΕ τελικά πήραν το μέρος του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο εξαπέλυσε μια πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του πληθυσμού του», αναφέρει το μήνυμα στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ΕΕ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους πυραύλους και τα φορητά όπλα, τα πυρομαχικά και τα μαχητικά αεροσκάφη ως μέσα άμυνας. Επιπλέον, το ρωσικό διπλωματικό τμήμα εξωτερικού απαρίθμησε τα κριτήρια που διαμορφώθηκαν από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία παραβιάζουν την απαγόρευση προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Ε.Ε. Μεταξύ αυτών είναι μια ένοπλη σύγκρουση στη χώρα προορισμού και οι κίνδυνοι κλιμάκωσής της λόγω της προμήθειας όπλων, καθώς και απειλή για την περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ένοπλης σύγκρουσης με τρίτη χώρα.
«Πολίτες και δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια φονικών όπλων και καυσίμων και λιπαντικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι υπεύθυνοι για οποιεσδήποτε συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν μπορούν να μην κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας των συνεπειών», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε το συνταγματικό δημοψήφισμα στη Λευκορωσία. Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει τη θετική επίδραση της επιτυχούς εφαρμογής της συνταγματικής μεταρρύθμισης στη Λευκορωσία στην ευημερία και τη σταθερότητα της λευκορωσικής κοινωνίας.
https://tvzvezda.ru/