Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο λόγος που η Μαντόνα εκτός απο δημοφιλή τραγουδίστρια θα παρουσιάσει και την Εurovision στο Ισραήλ

 
Η απόφασή της το 1996 να την ασπαστεί ήταν η αφορμή ώστε η ιουδαϊκή, αποκρυφιστική αίρεση της Καμπάλα να γνωρίσει πρωτοφανή δημοφιλία.
Ομως η Μαντόνα δεν έμεινε στα λόγια. Τα επόμενα χρόνια πρωτοστάτησε στην ίδρυση του κέντρου της Καμπάλα στο Λος Αντζελες και πήρε ενεργά μέρος στη δημιουργία και τη διοίκηση δύο μη κερδοσκοπικών εταιρειών φιλανθρωπικού χαρακτήρα που τελούσαν υπό τη σκέπη της αίρεσης.
 
 Ολα αυτά μέχρι χθες, καθώς το κέντρο βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο σχολαστικής δικαστικής έρευνας για φοροδιαφυγή. Το πνευματικό κέντρο κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε τα έσοδα από δωρεές πιστών για τον παράνομο πλουτισμό των μελών και των ιδρυτών της. Το IRS (εφορία των ΗΠΑ) εξετάζει εξονυχιστικά αν τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για τον προσωπικό πλουτισμό της οικογένειας Μπεργκ, που είχε τη διαχείρισή του για τέσσερις δεκαετίες και τα μέλη της διαμένουν στο Μπέβερλι Χιλς, σε σπίτια που ανήκουν στο κέντρο.
 
Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι σχετίζεται με το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης που ξέσπασε όταν πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε ότι οι διοικούντες το φιλανθρωπικό ίδρυμα Raising Malawi είχαν εξανεμίσει ένα τεράστιο ποσό χωρίς να βάλουν ούτε τούβλο στο «υπό ανέγερσιν» σχολείο για κορίτσια, τη δημιουργία του οποίου είχε εξαγγείλει η Μαντόνα. Συνέπεια της αποκάλυψης ήταν η απόλυση του διευθυντή του Raising Malawi, Μάικλ Μπέργκ, γιου του ιδρυτή των κέντρων Καμπάλα στην Αμερική, η μετακόμιση του ιδρύματος, που έως τότε στεγαζόταν στο κέντρο της Καμπάλα, και η εγκατάλειψη του αρχικού σχεδίου για τη δημιουργία σχολείων στη φτωχή αφρικανική χώρα.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τις ομοσπονδιακές αρχές, τα στελέχη του Raising Malawi και του Kabbalah for kids, των δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων που έχουν άμεση σχέση με τη σταρ, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. -Σοφία Αλεξίου