Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Έτσι έφτιαξε το Λευκό παλάτι ο Ερντογάν, αλλα σιωπή απο τα ΜΜΕ

 
«Ο Ερντογάν κάνει εμπόριο με το ISIS»
Σοβαρές κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Τουρκίας έκανε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο άμυνας,
 αφού κατηγορεί τον Ρέτζεπ Ταγίπ Ερντογάν και την οικογένειά του ότι κάνουν παράνομα εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές. 
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλη της οικογένειάς του «εμπλέκονται απευθείας σε παράνομη προμήθεια πετρελαίου από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία». 

 Το υπουργείο, μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, έχει στην κατοχή του φωτογραφίες πετρελαιοφόρων στα συρο-τουρκικά σύνορα. 

 Το ρωσικό υπουργείο αμύνης υποστηρίζει ότι τα έσοδα του πετρελαίου από εκτάσεις που τελούν υπό έλεγχο των τζιχαντιστών χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να ενισχυθεί η τουρκική ηγεσία, αλλά για να χρηματοδοτηθούν και οι τρομοκράτες.


  Ο υφυπουργός Αμύνης, Ανατόλι Αντόνοφ, από την άλλη, επισήμανε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να καταθέτει στοιχεία «ότι η Τουρκία κλέβει από τους γείτονές της».

  Όσο για τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου, ο Ρώσος υφυπουργός υποστήριξε ότι αποτελούν «μία από τις πιο σημαντικές πηγές (εσόδων) από την δραστηριότητα των τρομοκρατών στη Συρία. Κερδίζουν περίπου 2 δισ. δολάρια ανά έτος, δαπανώντας αυτά τα κεφάλαια στο να προσλαμβάνουν μαχητές από ολόκληρο τον κόσμο και να τους προμηθεύουν με όπλα και εξάρτηση». 

Την ίδια ώρα, ο Αντόνοφ ισχυρίστηκε ότι η χώρα που καταναλώνει περισσότερο το πετρέλαιο, το οποίο προέρχεται από τη Συρία και το Ιράκ είναι η Τουρκία. 

 «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αυτή η παράνομη επιχείρηση περιλαμβάνει την υψηλόβαθμη πολιτική ηγεσία της χώρας, τον πρόεδρο Ερντογάν και την οικογένειά του», τόνισε ο Αντόνοφ.
 

  Η κατά μέτωπο επίθεση της Ρωσίας ενάντια στην Τουρκία ξεκίνησε με την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι στα συρο-τουρκικά σύνορα. Ο Ρώσος πρόεδρος άμεσα κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση πως στην προσπάθειά της να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στα εδάφη που τελούν υπό κατοχή του Ισλαμικού Κράτους, έδωσε εντολή για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. 

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η απόφαση για να καταρριφθεί το αεροσκάφος μας υπαγορεύθηκε από την επιθυμία να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διαδρομών εφοδιασμού πετρελαίου προς την Τουρκία, στα λιμάνια που καταφθάνουν τα τάνκερ», είχε πει προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν. 


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας παρουσίασε φωτογραφίες που λέγεται ότι καταγράφουν την πορεία των κομβόι των φορτηγών, τα οποία μεταφέρουν πετρέλαιο στα συρο-τουρκικά σύνορα, χαρακτηρίζοντας τις «αδιάψευστα στοιχεία».   Όπως είπε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου δήλωσε πως έχουν εντοπιστεί τρεις κεντρικές οδοί μέσω των οποίων το πετρέλαιο διοχετεύεται στην Τουρκία, εκ των οποίων «η δυτική οδηγεί στα τουρκικά λιμάνια στη Μεσόγειο, η βόρεια στα διυλιστήρια Πάτμα και η ανατολική στο σημείο μεταφορά Καζρί». 

Ο Αντόνοφ, μετά την παρουσίαση των φωτογραφιών σε εκπροσώπους του Τύπου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα υπάρξουν ισχυρισμοί πως όσα είδατε εδώ είναι ψευδή. Αν, λοιπόν, δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, η Τουρκία θα πρέπει να παραχωρήσει το δικαίωμα πρόσβασης στα σημεία που δείξαμε στους δημοσιογράφους σήμερα».

 Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι το πετρέλαιο που προέρχεται από εδάφη τζιχαντιστών μεταφέρεται σε τρίτες χώρες για επεξεργασία αφού έχει περάσει πρώτα από την Τουρκία. 

«Σύμφωνα με τις πιο ταπεινές εκτιμήσεις, τα έσοδα των τρομοκρατών από την παράνομη επιχείρηση πετρελαίου φτάνουν το λιγότερο τα τρία εκατ. την ημέρα. Μετά τις επιθέσεις μας, τα έσοδα μειώθηκαν στο 1,5 εκατ. την ημέρα», δήλωσε ο επικεφαλής του Επιτελείου Στρατού, Σεργκέι Ρουντσκόι.

Απειλεί με παραίτηση ο Ερντογάν

Μετά τις βαρύτατες καταγγελίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία συναλλάσσεται παράνομα με το Ισλαμικό Κράτος για την αγορά πετρελαίου από εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, η ’γκυρα περνά στην αντεπίθεση.
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνησή του έχει εμπορικές επαφές με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για την αγοραπωλησία πετρελαίου τότε θα παραιτηθεί.
«Τη στιγμή που μπορούν να αποδείξουν ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, θα παραιτηθώ. Ομοίως πρέπει να πράξουν και εκείνοι που δεν μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, δήλωσε πως ακόμα και όσοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚ θα πρέπει με τη σειρά τους να παραιτηθούν αν δε μπορούν να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία, τονίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα του.
«Είναι ξεκάθαρο από πού αγοράζει η Τουρκία πετρέλαιο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έπειτα από την ήδη τεταμένη κατάσταση με τη Ρωσία δε βοηθά κανέναν να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά».
Πηγή: http://politis.com.cy/article/o-erntogan-kanei-emporio-me-to-isis