Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Βανδάλισαν την εκκλησία σαν τζιχαντιστές, όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας

Ανησυχία για τη Συνωμοσία της Νομικής!
Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται θεαματικές ενέργειες από αντιεξουσιαστές, ως συμπαράσταση στους απεργούς πείνας των «Πυρήνων»
Τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα από ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων φοβούνται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 Οι ίδιοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι ενδεχομένως ως το Πάσχα θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις στον χώρο των αντιεξουσιαστών αναφορικά με τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, και ο αγώνας συμπαράστασης, που έχουν ήδη ξεκινήσει, στους έγκλειστους απεργούς πείνας μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν φοβούνται ένα τυχαίο και συμβολικό χτύπημα ένοπλης ομάδας σε κτίριο αλλά ότι στόχος τους μπορεί να είναι ανθρώπινες ζωές.

Τα σημειώματα, άλλωστε, που βρέθηκαν στις γιάφκες του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του «φωτογραφίζουν» ως στόχους... πολιτικά πρόσωπα και δικαστικούς, στους οποίους αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξης. Επιπλέον, με αφορμή την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών εδώ και πέντε ημέρες και τις φθορές που φέρεται ότι έχουν προξενήσει οι καταληψίες (δεν δίστασαν ακόμα και να κάνουν πλιάτσικο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται απέναντι από τη Νομική), εκφράζονται φόβοι από αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας για τυχόν κλιμάκωση καταλήψεων και... «ακτιβιστικών ενεργειών». Αιτία είναι το κλίμα συμπαράστασης που έχει δημιουργηθεί προς τα μέλη της ΣΠΦ που βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Το τελευταίο διάστημα στην Κρατική Ασφάλεια έχουν φτάσει πληροφορίες ότι ομάδες που κινούνται στον χώρο των αντιεξουσιαστών προετοιμάζουν σειρά από καταδρομικές ενέργειες, όπως καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, υπουργείων ή και γραφείων πολιτικών κομμάτων. Επειδή οι πληροφορίες αυτές θεωρούνται ιδιαιτέρως βάσιμες, φέρεται ότι έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές ενώ, παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα για αποτροπή τυχόν τέτοιων ενεργειών.

Τέτοια μέτρα, έξω από πιθανούς στόχους, έχουν ληφθεί με ενίσχυση δυνάμεων των ΜΑΤ και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίες θα τοποθετηθούν έξω από σπίτια υπουργών που ενδέχεται να αποτελούν στόχους. Εν τω μεταξύ, μήνυση για διακεκριμένες φθορές κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος αναφορικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής.