Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ξένα κέντρα εκτός συνόρων ελέγχουν την Ελλάδα

Βαρουφάκης: Δεν μου κάνει εντύπωση στην μνημονιακή Ελλάδα τα νομοσχέδια να έρχονται γραμμένα στα αγγλικά
«Όταν έχεις καταρρεύσει, όταν έχεις πτωχεύσει ως κράτος και όταν δέχεσαι, ως πτωχευμένος, να πάρεις τα μεγαλύτερα δάνεια στην ανθρώπινη Ιστορία, υπό όρους μιας διεθνούς οικονομικής επιτήρησης, που σημαίνει πλήρη κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση να γράφονται όλα τα νομοσχέδια στα αγγλικά», τόνισε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ.
Ο γνωστός οικονομολόγος, σχολίασε με αυτόν τον τρόπο τις νέες καταγγελίες των εφοριακών, οι οποίοι επισημαίνουν για άλλη μια φορά ότι φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ και άλλα νομοσχέδια έρχονται γραμμένα στην αγγλική γλώσσα. «Αυτό κάνει πάντα το ΔΝΤ. Η πρακτική τους είναι να παίρνουν το αεροπλάνο, πηγαίνουν στη Νιγηρία, στη Νότια Κορέα, στην Ουγγαρία, στην Αθήνα. Πηγαίνουν από το αεροδρόμιο κατευθείαν σε ένα ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, δεν βλέπουν τίποτε στο μεταξύ, έχουν το ίδιο κείμενο, τα ίδια μέτρα ακριβώς και δεν θυμούνται καν σε ποια χώρα ήταν», υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
 

Κληθείς να σχολιάσει το πώς η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ένα τέτοιο πράγμα, ο οικονομολόγος, τόνισε ότι «αυτό δεν θα σας το απαντήσω εγώ. Ζούμε 4 χρόνια την γέννηση μιας μνημονιακής Ελλάδας, η οποία έχει εκχωρήσει την πολιτική εξουσία σους δανειστές».
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαγνκ Σόιμπλε, ο οποίος έκανε λόγο για «επιτυχία» της πολιτικής που υπαγορεύει το Βερολίνο στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «όταν ο πληθωρισμός είναι αρνητικός ακόμα και το 1% ενός επιτοκίου μπορεί να μετατρέπεται σε 3% - 4% πραγματικού επιτοκίου», για να προσθέσει ότι «αυτό που είναι μια πραγματική καταστροφή για την οικονομία χαρακτηρίζεται ως επιτυχία και εμπιστοσύνη των αγορών στις οικονομίες μας».
Την ίδια στιγμή, ο γνωστός οικονομολόγος, απαντώντας στο γιατί συνεχίζει να επιμένει η Γερμανία σε αυτή την πολιτική, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολύ ισχυρά συμφέροντα, τα οποία συγκρούονται, μέσω των εκπροσώπων τους, μέσα στην γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ τριών επιχειρηματικών ομάδων», για να προσθέσει ότι «είναι οι Τράπεζες της Φρανκφούρτης, οι οποίες αυτή τη στιγμή κάνουν πάρτι λόγω της ευρωκρίσης».