Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ετοιμάζουν το μεγάλο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ.

ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
· Ψηφίστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού για να κάνει πίσω η Commission!
* 850.000 Γερμανοί καταψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του νερού και μόνον 719 Έλληνες!!!
· H κυβέρνηση σκοπίμως αποκρύπτει τη δυνατότητα του κόσμου να εναντιωθεί με ψηφοφορία στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, γιατί έχει προαποφασίσει το ξεπούλημα!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Η τρικομματική κυβέρνηση της εθνικής καταστροφής ετοιμάζει το μεγάλο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ. Το χάρισμα του νερού σε ξένα χέρια θα επιφέρει την οριστική καταστροφή της χώρας και την απόλυτη υποδούλωση του λαού στους διεθνείς τοκογλύφους και παγκοσμιοποιητές. Οι ζωές των πολιτών θα σαρωθούν με το ξεπούλημα του νερού. Το σχέδιο που επιτάσσει το χάρισμα της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, επιταχύνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Η τρόικα θέλει να τελειώνει γρήγορα με το νέο, μεγάλο deal των δανειστών, επωφελούμενη και από την προθυμία Σαμαρά να κάτσει εκ νέου... στα τέσσερα.
Χωρίς πετρέλαιο, ζούμε. Χωρίς όμως νερό, για πόσο ζούμε;
Μόνον για 3-4 μέρες, το πολύ! Ψάχνουμε να βρούμε νερό σε άλλους πλανήτες για να καταλάβουμε αν υπάρχει ζωή κι εδώ που υπάρχει λίγο νερό, το ξεπουλάμε; Ένα ξεπούλημα που θα σβήσει ή θα ελέγξει την ίδια τη ζωή.
Την ίδια ώρα όμως που έχει έρθει η ντιρεκτίβα της Μέρκελ και της Κομισιόν για άμεση ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη την Ευρώπη, ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κίνημα αντίστασης από πολίτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με συλλογή υπογραφών.
Ήδη, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, περισσότεροι από 850.000 Γερμανοί έχουν υπογράψει κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, καθώς και χιλιάδες άλλοι πολίτες από όλη την Ευρώπη! Στην Ελλάδα, μόλις 719 Έλληνες (!) έχουν υπογράψει τη σχετική φόρμα! Ο λόγος είναι απλός: Η δωσίλογη κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσει σε παντελή άγνοια τον κόσμο ώστε να τον αιφνιδιάσει! Δεν θέλει την ενημέρωση του κόσμου και το ίδιο κάνουν τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία έθαψαν το θέμα!
Η «Ε.Ω» όμως, ενημερώνει τους πολίτες: η συλλογή υπογραφών γίνεται εντός επίσημου ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Μόλις συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα! Τον ελάχιστο αριθμό έχουν πιάσει ήδη οι Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, ενώ Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο αριθμό υπογραφών!
Η «Ε.Ω» καλεί τους πολίτες να υπογράψουν την αντίστοιχη φόρμουλα και να την στείλουν με e-mail.
Για να μπορέσετε να ψηφίσετε μπαίνετε σε αυτό τον ιστότοπο:
Και συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα:
Βάσει των νόμων της Ελλάδας, για να είναι έγκυρη η υπογραφή σας στην επίσημη αυτή διαδικασία, πρέπει να βάλετε και τα στοιχεία ταυτότητάς σας (άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν το ζητούν αυτό). Μόνο για τα στοιχεία ταυτότητας επιλέξτε αγγλικό πληκτρολόγιο και γράψτε τον αριθμό με τη μορφή: AB 123456 [ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: AB123456 ΟΥΤΕ: Α Β 123456].
ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ
Η υπουργική απόφαση, που θέτει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην Ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής, υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου, αλλά τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β' 2834/15.12.2011). Ουσιαστικά αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
Πιο συγκεκριμένα η παρ.1 του άρθρου 2, τροποποιήθηκε (αντικαθίσταται) ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»
Ιδού το σχετικό έγγραφο.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο των υδάτινων πόρων από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την πρόφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες. Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
Η ιδιωτικοποίηση του νερού θα εκτοξεύσει τιμές και θα φέρει εξώσεις, χρέη, ανεργία, διακοπές υδροδότησης ακόµη και θανάτους! Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, το αποτέλεσµα ήταν υψηλό κοινωνικό κόστος, που δεν επέλυσε τα προβλήµατα λειτουργίας και υποδοµής, καθώς οι εταιρείες αποκοµίζουν τεράστια κέρδη. Ειδικά στο νότο, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης προωθείται ακόµη ως λύση στις επενδυτικές ανάγκες που προβάλλονται ως πρώτη προτεραιότητα. Ακριβώς αυτό που ζούµε στην Ελλάδα δηλαδή. Όταν άλλοι αποφάσισαν ότι εµείς έχουµε πρόβληµα χρέους, προτάθηκε ως άµεση προτεραιότητα να πουλήσουµε τα νερά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και αυτό είναι οι... επενδύσεις.
Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα! Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης. Προτείνουμε:
1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής ΕΕ να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες.
2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.
3. Η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.
            makeleio.gr