Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

O Πούτιν έκανε την ανατροπή, ο Ερντογάν απο εχθρός μετατράπηκε σε στρατηγικό σύμμαχο της Μόσχας

Πούτιν από Άγκυρα: Δεδομένη η πώληση των πυραύλων S-400 στον Ερντογάν
Ως «δεδομένη» χαρακτήρισε την πώληση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν
 κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στην Άγκυρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία που ξεκίνησε την Πέμπτη.
  
Τον Ρώσο Πρόεδρο υποδέχτηκαν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας υπό τους ήχους του στρατιωτικού αγήματος.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ ένα από τα θέματα των συνομιλιών είναι η κατάσταση στην Συρία.
Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ιδιαίτερα, ότι η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα έχει αποκλειστικά ρεαλιστικούς στόχους.
«Η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται πολύ στενά, είτε αυτό αφορά εμπορική και οικονομική συνεργασία, είτε την συνεργασία στο στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα, είτε τον τομέα του πολιτισμού, ή στην υλοποίηση μακρόπνοων έργων» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι χώρες που συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις της περιφερειακής ασφάλειας, περιλαμβανομένης της Συρίας».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο ηγέτες «σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συγχρονίσουν τα ρολόγια τους».
Οι συνομιλίες όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS διεξάγονται σε διευρυμένη σύνθεση κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.
Αναμένεται ότι το κύριο θέμα θα είναι ο συντονισμό δράσης στις ζώνες αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία.