Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πόλεμος τελειώνει οι Τζιχαντιστές έρχονται

Εκατοντάδες τζιχαντιστές τρέχουν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα να γλυτώσουν
Εκατοντάδες μαχητές από τις διασκορπισμένες ομάδες του Daesh στη Συρία έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά σύνορα 
 της επαρχίας Ιντλίμπ για να περάσουν και να πάνε στις οικογένειες τους στην Ευρώπη, αναφέρει ο βρετανικός Guardian, επικαλούμενος τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επισημαίνουν ότι επίκειται η διέλευσή τους στη χώρα  προκειμένου να πάνε στις οικογένειές τους στην ευρωπαϊκή Ήπειρο.
Μάλιστα ένας παρατηρητής για τη Μέση Ανατολή, ο Μάρτιν Τσούλοφ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα  ότι ορισμένοι εξτρεμιστές από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκονται, ήδη, σε τουρκικές πόλεις,αφού πλήρωσαν για τη μεταφορά τους  2.000 δολάρια σε διακινητές.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός 26χρονου από τη Σαουδική Αραβία, τον Αμπού Σαάντ, που διέφυγε στα τέλη Αυγούστου, περίπου 300 εξτρεμιστές από το Daesh βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ που προτίθενται να μεταβούν στην Τουρκία για μετακινηθούν κατόπιν προς την Ευρώπη, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.
 
«Με την πρόθεση να εγκαταλείψουν τη Συρία από την επαρχία Ιντλίμπ, περίπου 300 μαχητές βρίσκονται σε αναμονή στα τουρκοσυριακά σύνορα. Μερικοί είναι πρόθυμοι να περάσουν από την κόλαση, αλλά, τουλάχιστον για άλλη μια φορά να δουν τις οικογένειές τους. Καθένας έχει το λόγο του για τη φυγή του, όπως και εγώ, θέλουν να επιστρέψουν. Πολλοί από αυτούς συνειδητοποίησαν ότι χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα για να αγωνιστούν για αυτήν. Υπάρχουν πολλοί μαχητές που δεν πιστεύουν ότι ο Daesh ήταν η σωστή επιλογή του, ακόμη και η ελ Νούσρα», είπε ο Αμπού Σαάντ.
 
Οι υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν επειδή οι τζιχαντιστές έφυγαν πέρυσι από το Ιράκ και φέτος που φεύγουν από Συρία, είναι στην πραγματικότητα ανεξέλεγκτοι.
 
Ο συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Τζιλ ντε Κερκόβε, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’  ότι στο Ιράκ και τη Συρία στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών του Daesh βρίσκονται 2.500  από την Ευρώπη, «αυτό απαιτεί μια πολύ ισχυρή συνεργασία των μερών του διεθνούς συνασπισμού σε περιοχές κινδύνου», είπε.
 
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Daesh άλλαξε την τακτική του και δεν καλεί τρομοκράτες από την Ευρώπη να  έρθουν στη Συρία και το Ιράκ, αλλά τους δίδει εντολές να πραγματοποιούν επιθέσεις στις χώρες όπου ζουν.
(bgnes.com)