Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε, απο την δημιουργία εμπόλεμων ζωνών στην κατασκευή φυλακών

Κραυγή απόγνωσης: Φύγαμε από τη Συρία για ένα καλύτερο αύριο και βρεθήκαμε φυλακισμένοι στη Λέρο [εικόνες]
Σας παρακαλώ ελευθερώστε μας. Είμαστε φυλακισμένοι. Δεν αντέχουμε άλλο.
Φύγαμε από το Ιράκ και τη Συρία για ένα καλύτερο αύριο και βρεθήκαμε σε φυλακές στη Λέρο».
Είναι η κραυγή απόγνωσης ενός 24χρονου πρόσφυγα που βρίσκεται στο κέντρο φιλοξενίας της Λέρου. Έφυγε από την πατρίδα του για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και βρέθηκε πίσω από βαριά συρματοπλέγματα εγκλωβισμένος χωρίς να μπορεί ούτε να ταξιδέψει σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη, αλλά ούτε και να επιστρέψει στην πατρίδα του. 
«Οι συνθήκες εδώ είναι άθλιες» καταγγέλλει στο iefimerida. «Πολλοί είναι άρρωστοι. Το φαγητό είναι λιγοστό. Κάποιοι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν. Το hotspot είναι υπερπλήρες. Δεν θέλουμε να μείνουμε άλλο εδώ. Σας παρακαλώ μεταφέρεται την κατάσταση μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος. Τι θα γίνει με εμάς;», αναρωτιέται. 
Όταν περιγράφει το ταξίδι του λυγίζει. «Ξεκινήσαμε με τα πόδια. Περπατούσαμε μερόνυχτα για να φτάσουμε στην Τουρκία. Νηστικοί, μέσα στο κρύο. Οι δουλέμποροι μας είχαν υποσχεθεί ότι θα φτάσουμε στην Ευρώπη με κόστος περίπου 2.000 ευρώ. Ξεκινήσαμε νύχτα. Μπήκαμε στη βάρκα περίπου 16 άτομα ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Μόλις φτάσαμε στα διεθνή ύδατα εγκατέλειψαν την βάρκα και μας περισυνέλεξαν οι ελληνικές αρχές. Αντι για την Ευρώπη βρεθήκαμε εδώ. Δεν ξέρω τι να κάνω...».


Πηγή: Κραυγή απόγνωσης: Φύγαμε από τη Συρία για ένα καλύτερο αύριο και βρεθήκαμε φυλακισμένοι στη Λέρο [εικόνες] | iefimerida.gr