Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Βιάζουν, δολοφονούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Εξελίξεις στη δολοφονία Ρουμάνας στην Κω- Ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα Πακιστανού
Τα δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, ανήκουν με απόλυτη βεβαιότητα σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα…
Ενώπιον νέων στοιχείων, που δεν αποκλείεται να ανατρέψουν άρδην την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, με την οποία καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ ο 52χρονος Ζoto Jani του Aleksander, υπήκοος Αλβανίας, που κρίθηκε ομοφώνως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 43χρονης Ρουμάνας συντρόφου του Aciu Flopjca – Aurica του Vasile, μητέρας τριών παιδιών, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Κω.
Ο υπαστυνόμος Β’ κ. Μιχάλης Σπανάκης, επικεφαλής του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου εγχείρησε συγκεκριμένα αρμοδίως στην Διεύθυνση Ασφαλείας της Κω και από εκεί διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Κω, στοιχεία από την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων (δακτυλοσκόπηση) που ελήφθησαν από το μπάνιο στο οποίο βρέθηκε νεκρό από μαχαιρώματα το θύμα.
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, ανήκουν με απόλυτη βεβαιότητα σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα!!
Τα στοιχεία αυτά μελετώνται αρμοδίως και δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανάληψη της δίκης μετά την άσκηση εφέσεως από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου αλλά και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την σύλληψη του υπόπτου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά την προανακριτική του ομολογία και δήλωσε ότι ήταν απόρροια άσκησης βίας σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω. 
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του κ.κ. Δημήτρης Ν. Δρόσος και Χάρης Σύψας, επεσήμαναν μάλιστα ότι επί του προκειμένου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, τονίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι εκκρεμούσε η αξιολόγηση των στοιχείων από δείγματα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.
Ο 52χρονος μάλιστα ενώπιον του Ανακριτή της Κω είχε ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής επισημαίνοντας ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προκειμένου να τοποθετηθεί συνολικά επί των κατηγοριών που του αποδίδονται.
Πως έχει όμως το ιστορικό της υπόθεσης που λαμβάνει συγκλονιστικές πλέον διαστάσεις:
Την 14η Απριλίου 2014 και περί ώραν 13.54 ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο περί ώραν 14.00, όπου τους ανέμενε ο 52χρονος, ο οποίος τρεμάμενος, φώναζε:
«Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά»!
Ο 52χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου εντός του μπάνιου υπήρχε το πτώμα της 43χρονης.
Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων και έφερε μία εγκάρσια τομή μήκους οκτώ με δέκα εκατοστά περίπου στην περιοχή του αιδοίου, ένα τραύμα από τέμνον όργανο στην περιοχή της καρωτίδας και μία τομή στην εξωτερική πλευρά του αριστερού στήθους.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή.
Ο 52χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.
Ο 52χρονος, που βρισκόταν προηγουμένως σε ζαχαροπλαστείο – παρασκευαστήριο, στο οποίο εργάζεται, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, προέβαλε άλλοθι.
Ο εργοδότης του επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην εργασία του, ενώ το ίδιο προέκυψε από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση υπαλλήλων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του επέμειναν στο γεγονός ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι στον χρόνο που έγινε το έγκλημα ο ίδιος ήταν στην εργασία του, ενώ παραπέρα υποστήριξαν ότι ο φονιάς κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς και από τις έρευνες DNA δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του, ενώ βρέθηκε σε νύχι, στο δεξί χέρι και στο παντελόνι του θύματος γενετικό υλικό από άγνωστο άνδρα.
Στον χώρο της κουζίνας βρέθηκε ένα μαχαίρι κοπής ψωμιού, μήκους 31 εκατοστών, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ποτήρι μαζί με άλλα πλυμένα μαχαιροπίρουνα και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πέριξ του σημείου στο οποίο ενώνεται η λάμα με την χειρολαβή, αποξηραμένο αίμα καθώς και δερματικό ιστό στα δόντια του.
Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων άκουσαν φωνές (στα Ρουμάνικα…) και έκκληση για βοήθεια από το συγκεκριμένο διαμέρισμα γύρω στη μία το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα (γύρω στη μία και μισή), εμφανίστηκε συγκλονισμένος και τρεμάμενος ο σύντροφός της, λέγοντας ότι τη βρήκε σφαγμένη.
Ο 52χρονος φέρεται να υποστήριξε, σε κατάθεση που έδωσε περί ώραν 20.30 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ότι είχε τυφλωθεί από πάθος για την 43χρονη σύντροφό του και ότι θόλωσε όταν εκείνη του ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ είχε μεταβεί στην οικία του, για να την πάρει και να την γνωρίσει στον εργοδότη του, στο ζαχαροπλαστείο, όπου εργαζόταν, προκειμένου να τον πείσει να την απασχολήσει ως υπάλληλο, ότι είχε λάβει την απόφαση να τον εγκαταλείψει και να επιστρέψει στη Λειβαδιά. 
Ο κατηγορούμενος είχε επανασυνδεθεί με την 43χρονη πριν από ένα μήνα περίπου. Είχαν σχέσεις και πριν από ένα χρόνο, οι οποίες διεκόπησαν όταν η 43χρονη είχε αποφασίσει και τότε να μετακομίσει στη Λειβαδιά.
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε ότι τρεις φορές τον είχε εγκαταλείψει το θύμα και ότι μετέβαινε στην Ρουμανία, όπου είχε σχέση με ένα άτομο ονόματι Nέμο. Ο ίδιος είχε στο μεσοδιάστημα σχέση και με μια ομοεθνή φίλη της, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε τυφλωθεί από ζήλια αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σχέση τους ήταν κυρίως σεξουαλική.