Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

''Καταδρομική επιχείρηση'' παράτυπων μεταναστών απο την Τουρκία στην Καλαμάτα!

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για 63 άνδρες και κάποια αγόρια από το Πακιστάν και εντοπίστηκαν νωρίτερα απο το Λιμενικό να επιβαίνουν στο ιστιοφόρο «PYRRHΑ», σημαίας Αυστρίας, που είχε δηλωθεί από χθες ως κλεμμένο απο τη Ρόδο
Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασαν λίγο πριν της 12:30 το βράδυ της Κυριακής πάνω απο 60 μετανάστες, που εντοπίστηκαν να πλέουν με ιστιοφόρο ανοιχτά της Σχίζας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για 63 άνδρες και κάποια αγόρια από το Πακιστάν και εντοπίστηκαν νωρίτερα απο το Λιμενικό να επιβαίνουν στο ιστιοφόρο «PYRRHΑ», σημαίας Αυστρίας, που είχε δηλωθεί από χθες ως κλεμμένο απο τη Ρόδο.
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του σκάφους, ηλικίας 35 και 36χρονών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, ενώ επίσης προέκυψε ότι ξεκίνησαν από τις απέναντι τουρκικές ακτές με διαφορετικό σκάφος, το οποίο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αμοργού τους μετεπιβίβασε στο «PYRRHA», με σκοπό την έξοδό τους σε άλλη χώρα.

Αναμένεται, οι μετανάστες να μεταφερθούν στο χώρο πίσω από το νέο δημαρχείο Καλαμάτας για προσωρινή φιλοξενία και περίθαλψη. Οσοι κριθεί οτι έχουν ανάγκη μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.


Πηγή: Tharrosnews