Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΑ: Άσαντ: «Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι ή μεταναστευτικά πουλιά, είναι από τις απαρχές του έθνους μας και χωρίς αυτούς δεν υπάρχει Συρία».

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δέχθηκε την Κυριακή τους συμμετέχοντες στη «γενική συνέλευση για τη Συριακή Νεολαία στη Συρία 2017» παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής για τους Συρο – ορθόδοξους (ή της συροϊακωβιτικής εκκλησίας) Μαρ Ιγνάτιο Εφραίμ Β' και διάφορους πατριάρχες. 
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ρόλο των νέων στην οικοδόμηση του μέλλοντος της Συρίας και στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μέσα από τέτοιες συναντήσεις.
Η συνάντηση αφορούσε επίσης την αναγκαιότητα της χριστιανικής παρουσίας στη Συρία γενικά και στην παρούσα κατάσταση στη Συρία κυρίως, επειδή είναι ένα βασικό στοιχείο της εθνικής δομής της Συρίας με αναφορά στον βαθύ ριζωμένο ρόλο των χριστιανών ενόψει απέναντι στις συνεχείς προσπάθειες εκτόπισης που αντιμετώπισαν από την τρομοκρατία και τους υποστηρικτές της.

Ο πρόεδρος al-Assad επιβεβαίωσε ότι τέτοια φόρουμ στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι ή μεταναστευτικά πουλιά, αλλά αποτελούν τη βάση της ύπαρξης της πατρίδας και χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει η διαφορετική Συρία που γνωρίζουμε, ταυτόχρονα, οι χριστιανοί χωρίς την Συρία δεν έχουν γη ή ύπαρξη.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η δύναμη των Oriental Χριστιανών προέρχεται από τη ζωή τους με άλλες θρησκείες στην περιοχή μας και στη Συρία εδώ και αιώνες, καθώς η Συρία είναι μια ομοιογενής χώρα, κάτι που έκανε κάποιες πλευρές να στοχεύουν τον χριστιανισμό στην περιοχή μας, προκειμένου αυτή η αρμονία να διαταραχθεί και να διαιρεθεί η περιοχή σε θρησκευτικά και σεκταριστικά κράτη προκειμένου να νομιμοποιηθεί η ύπαρξη του εβραϊκού κράτους στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, πράγμα που δεν θα γίνει αποδεκτό από οποιονδήποτε Σύριο.

Ο πρόεδρος al-Assad πρόσθεσε ότι η αποτυχία των προσπαθειών άσκησης πιέσεων στους χριστιανούς ώθησε τους εχθρούς μας να τους στοχεύσουν στοχεύοντας το Ισλάμ με τον εξτρεμισμό, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια εξτρεμιστική νοοτροπία που δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή από οποιονδήποτε άλλο που δεν υιοθετεί αυτή την νοοτροπία και εμείς, οι Σύριοι, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να σαμποτάρει τη χώρα μας.

Ο πατριάρχης Εφραίμ Β' επιβεβαίωσε ότι ένας από τους κύριους στόχους της Συνέλευσης είναι να προωθήσει το διάλογο μεταξύ κάθε φάσματος της συριακής κοινωνίας και να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα που προωθείται από τους εχθρούς της Συρίας ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι ένας "εμφύλιος πόλεμος", προσθέτοντας ότι οι Χριστιανοί στη Συρία είναι αφοσιωμένοι στη γη τους.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή