Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Αλβανός φασίστας: Το 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι …Αλβανοί

Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας,  Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι οι Αλβανοί και οι Τούρκοι είναι μία οικογένεια, και ότι τα 80 εκατομμύρια που ζουν στην επικράτεια της Τουρκίας είναι …Αλβανοί, τώρα έρχεται και άλλος φασίστας, από την Αλβανία αυτή τη φορά, που δηλώνει ότι το 60 τοις εκατό του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι …Αλβανοί.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του φασιστικού Ενωμένου Κινήματος για την Αλβανία, Ταχίρ Βελίου, προέβη σε δηλώσεις, αντιδρώντας στις θέσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έκανε μια τολμηρή δήλωση σε συνέντευξή  στην ελληνική δημόσια τηλεόραση.
 «Η χθεσινή δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι μια γελοία δήλωση ενός εκπροσώπου μιας τεχνητής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, η οποία αν και είναι, άδικα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, κυρίως  τους Αρβανίτες και τους Αλβανοτσάμηδες», δήλωσε  Βελίου.
Ο Βελίου απάντησε, επίσης, στον Κοτζιά, ο  οποίος δήλωσε ότι η ελληνική μειονότητα πρέπει να αναγνωρισθεί, όπου και αν βρίσκεται,  σε όλη την (αλβανική) επικράτεια.
«Εάν ο κ. Κοτζιάς εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος, τότε  αν ενεργήσει για να μας πείσει, ας εφαρμόσει  τα δικαιώματα των μειονοτήτων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, ας αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Αρβανιτών και των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι αποτελούν  την συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας.
Στη συνέχεια, ας συνεχίσει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στους Αλβανοτσάμηδες, να αποζημιώσει για τη ληστεία με τη βία της ιδιοκτησίας, τον επαναπατρισμό των βίαια εκτοπισμένων πληθυσμών, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων, το δικαίωμα της οργάνωσης εξουσίας και διοίκησης και της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και την προετοιμασία του εδάφους για το τελικό καθεστώς της αρχής της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα της  από-αποκοικιοποίησης των 15.674 τ.χ. αλβανικού εδάφους που βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας», δήλωσε ο Βελίου.
 
(Στοιχεία από shqiperiaebashkuar.al)