Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Συναγερμός στη Μόσχα - Οι ρωσικές Υπηρεσίες Ασφαλείας «χτενίζουν» την πόλη για εμπρηστικούς μηχανισμούς (φωτό, βίντεο)

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας ελέγχουν επισταμένως τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεση τους και σύμφωνα με τις οποίες έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί σε επτά κτίρια της Μόσχας, τρία εμπορικά κέντρα, τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς κι ένα ανώτατο πνευματικό ίδρυμα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ταχείας επέμβασης.
Σύμφωνα με τη ίδια πηγή πρόκειται «για τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Κιέβου, του Καζάν και του Λένινγκραντ, για τα εμπορικά κέντρα «Μετρόπoλις» «Αμφιπολλ» και «Γκόραντ» καθώς και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο η εν λόγω πηγή.
«Είκοσι τοποθεσίες εκκενώνονται σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συνοδευτεί μακριά από αυτούς, παρόλο που ο συγκεκριμένος αριθμός δεν επιβεβαιώνεται ακόμα», δήλωσε στην εφημερίδα Tass μια πηγή, από τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης.
«Αυτό φαίνεται να αποτελεί περίπτωση τηλεφωνικής τρομοκρατίας, αλλά πρέπει να ελέγξουμε την αξιοπιστία αυτών των μηνυμάτων», δήλωσε η πηγή, η οποία σημείωσε ότι οι κλήσεις άρχισαν ταυτόχρονα και συνεχίστηκαν μετά την έναρξη των εκκενώσεων.
Η αναστάτωση συνεχίζεται για δεύτερη μέρα μετά το αρχικό χαμό που δημιουργήθηκε χτες με επίσης ταυτόχρονα τηλεφωνήματα για εκρηκτικά σε σχολεία στη Μόσχα.


pronews