Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκία, Αγγλία, Αλβανία ισχυροί δεσμοί στρατιωτικής συνεργασίας

Αλβανο-Βρετανική Άσκηση (Vid)
Στο πλαίσιο της κοινής εκπαίδευσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας και της Μεγάλης Βρετανίας, “Ushtar Eagle 17”,  έλαβε χώρα χθες «η Διακεκριμένη Ημέρα Επισκεπτών»,
μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αλβανίας, οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών καθώς και διπλωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.
Στην ομιλία του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ηνωμένου Βασιλείου στρατηγός σερ Στιούαρτ Γουίλιαμ Πις, εκτίμησε τη συνεργασία με την Αλβανία, αξιολογώντας την ως αξιόλογο μέλος του ΝΑΤΟ.
 
«Έχουμε κοινή στρατιωτική εμπειρία στο ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι θα συνεργασθούμε στο μέλλον. Έχω την πεποίθηση ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ηνωμένου Βασιλείου ότι το μέλλον μας είναι πιο ασφαλές ως αποτέλεσμα αυτής της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ παραμένει ο ζωτικός σύνδεσμος που επιτρέπει την ασφάλεια στη χώρα μας», είπε ο Βρετανός στρατιωτικός αξιωματούχος.
Η άσκηση “Ushtar Eagle 17”,  πραγματοποιείται σε στρατιωτικές βάσεις ή εγκαταστάσεις και υποστηρίζεται με εναέριες ή θαλάσσιες δραστηριότητες.


Η άσκηση αυτή ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2017.  Διεξάγεται στην περιοχή του ακρωτηρίου Πάλιτ, στο στρατόπεδο Μπιζά, στην αεροπορική βάση Κουσόβα και στο 3ο τάγμα πεζικού στο Πόσνιε.


 (mbrojtja.gov.al)
--