Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Χίος: Δίδυμοι Τούρκοι σχεδίαζαν τη ληστεία τράπεζας με όχημα διαφυγής... τζετ σκι!

Χίος: Δίδυμοι Τούρκοι σχεδίαζαν τη ληστεία τράπεζας με όχημα διαφυγής... τζετ σκι!
Αν δεν τους έπιαναν οι λιμενικοί σίγουρα η ιστορία τους θα μπορούσε να αποτελέσει καλοστημένο σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.
 Ο λόγος για δίδυμους 33χρονους Τούρκους που το απόγευμα της Τρίτης εντοπίστηκαν στην περιοχή της Φάρκαινας έχοντας προηγουμένως φθάσει στις ακτές του νησιού με τη χρήση τζετ σκι.

Η υπόθεση για τις αρχές, που μέχρι εκείνη τη στιγμή αντιμετώπιζαν ένα απλό περιστατικό παράνομης εισόδου στη χώρα, έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν ακολούθησαν τα ευρήματα της έρευνας των Λιμενικών. Κι αυτό γιατί μέσα στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το τραπεζικό υποκατάστημα της «Alpha Bank» στην περιοχή της Φάρκαινας.

Συγκεκριμένα είχαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του υποκαταστήματος και τους εξωτερικούς του χώρους. Σε εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εκτός των άλλων στην κατοχή τους βρέθηκαν κουκούλες και λοστοί, που σε συνδυασμό με την πλήρη φωτογραφική αποτύπωση του τραπεζικού υποκαταστήματος κάνει τους λιμενικούς βάσιμα να πιστεύουν ότι το πιο πρόσφατο παράνομο ταξίδι τους στο νησί μας είχε αποκλειστικό στόχο τη διάρρηξη και τη ληστεία της τράπεζας.

Τα δίδυμα αδέλφια πέρασαν το κατώφλι του Πρωτοδικείου Χίου το μεσημέρι της Πέμπτης με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Και οι δύο νεαροί Τούρκοι ζήτησαν προθεσμία για να μιλήσουν με τον δικηγόρο τους και να απολογηθούν, αίτημα που τελικά έκανε δεκτό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ορίζοντας δικάσιμο για τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.



Οι κατηγορίες

Στο κατηγορητήριο που τους βαραίνει περιλαμβάνονται οι κατηγορίες σύστασης συμμορίας, οπλοκατοχής, παράνομης εισόδου στη χώρα ενώ θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης.


Πηγή: politischios.gr