Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Σκόπια: Οι «σκληροπυρηνικοί» καλούν σε εμφύλια εξέγερση -κατά της χρήσης της αλβανικής γλώσσας

Ο σύνδεσμος των ‘σκληροπυρηνικών’ μαζί με άλλες σλαβικές οργανώσεις των Σκοπίων,  απαιτούν τη δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας,  στην ανακοίνωση της υιοθέτησης του νόμου που επιβάλλει τη χρήση δύο γλωσσών, πέρα από τη σλαβική και της αλβανικής, σε όλη την επικράτεια της χώρας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Είναι καθήκον όλων των Σλάβων πολιτών να υπερασπισθούν την πατρίδα τους για την απώλεια του μονοδιάστατου χαρακτήρα της κρατικής εξουσίας. Ο προτεινόμενος νόμος για τη διγλωσσία θα έχει μακροχρόνιες και απρόβλεπτες συνέπειες για τον χαρακτήρα και το μέλλον της πατρίδας μας. Καλούμε όλους τους ‘μακεντόνσκι’  να συμμετάσχουν μαζικά στην εξέγερση μπροστά στο Κοινοβούλιο στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 18:30 έως τις 20:00», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με την ομάδα πρωτοβουλίας, η χρήση της αλβανικής γλώσσας είναι αντισυνταγματική και παράνομη πράξη, καταπνίγει τα ιστορικά δικαιώματα των Σλάβων πολιτών και την ακεραιότητα της χώρας. Κατατάσσει σε άνισες θέσεις τις μικρότερες εθνικές κοινότητες, στρεβλώνει τη συνύπαρξη και επιβάλει υπεροχή σε μια μειονότητα.
(makfax.com.mk)
--