Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύ νωρίς εμπιστεύτηκε η Ρωσία τον Ερντογάν...ίσως ζήσουμε ένα Δούρειο Ίππο

Στις ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας «σκοντάφτει» η απόφαση της Ρωσίας να εμπλακεί στη συμπαραγωγή του συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας S-400
σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant που ασχολείται με τη σημαντική συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας, η απόφαση για την οποία ελήφθη στο ανώτατο επίπεδο, μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ερντογάν.
Οι αναλυτές των υπηρεσιών προειδοποιούν για τις δυνητικές επιπτώσεις εάν η τεχνολογία περάσει τα χέρια των Τούρκων, με μια επιχειρηματολογία πανομοιότυπη με αυτή που είχε καταγράψει από την αρχή σχεδόν του σίριαλ και φαίνεται πως οι ανησυχίες αυτές καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή της.
Η συμφωνία προχώρησε καθώς και οι δυο πλευρές κερδίζουν πολιτικά. Οι Ρώσοι, πέραν του οικονομικού οφέλους που δεν είναι διόλου αμελητέο, επωφελούνται από τον διχασμό που νομοτελειακά θα σπείρει – έχει ήδη προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον – στο «στρατόπεδο» του μεγάλου τους αντιπάλου, του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία από την πλευρά της, καθώς είναι δέσμια της ψυχοσύνθεσης του ηγέτη της ο οποίος με την κίνηση αυτή εκδικείται την υποτιθέμενη «έλλειψη σεβασμού» (βλ. ανοχή της τουρκικής διαφορετικότητας και αναγνώριση ως μεγάλη δύναμη…) που επιδεικνύουν οι δυτικοί του σύμμαχοι απέναντι στον ίδιο, ο οποίος ενσαρκώνει – προσωποποιεί στο παγκόσμιο στερέωμα τη χώρα
http://www.defence-point.gr/news/ochi-stous-tourkous-i-technologia-ton-s-400-mystikes-ypiresies